Vergi indirimi sevindirdi: Esnaf bayram ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı vergi indirimi başta esnaf olmak üzere birçok kesimi hareketlendirdi. Yolcu taşımacılığı ucuzluyor, kira maliyetleri düşüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2020 Güncelleme 02 Ağustos 2020, 07:05
Vergi indirimi sevindirdi: Esnaf bayram ediyor

İÇİNDEKİLER




Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın arefe günü açıkladığı vergi indirimi birçok sektörde sevinçle karşılanırken en çok da esnafı sevindirdi. Kira maliyetleri düşecek olan esnaf stopaj yükünü yarı yarıya azaltacak. TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ekonomik olarak zor bir dönemden geçen otobüs firmalarına, KDV indiriminin can suyu olacağını söyledi. Yıldırım, Kovid-19 salgını sebebiyle yolcu taşımacılığı faaliyetinin yüzde 98 durduğunu dile getirdi. Yıldırım, şöyle devam etti: "Otobüs biletlerinde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesine ilişkin müjde, otobüs firmalarına can suyu niteliğinde bir destektir. Sektörümüz tarafından bayram kutlaması ve müjdesi olarak değerlendirilen bu destek için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz."


YARI YARIYA İNDİ
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işyeri kiralarında stopaj oranının yüzde 20'den yüzde 10'a düşürülmesini "esnafa bayram müjdesi" olarak nitelendirerek, "Esnafımızın başkasının kazancı üzerinden ödemek zorunda olduğu vergi böylelikle yarı yarıya düşürüldü" ifadesini kullandı.


İşyeri sahibinin elde ettiği kira gelirinin vergisinin kiracı durumundaki esnaf tarafından stopaj yoluyla ödendiğini belirten Palandöken, "Esnafımızın başkasının kazancı üzerinden ödemek zorunda olduğu vergi böylelikle yarı yarıya düşmüş oldu. Temennimiz bu oranın sıfıra kadar indirilmesi" dedi.