Muğla'da tapu memurunun dikkati 100 milyonluk vurgunu önledi!

Muğla’nın Güllük körfezi civarındaki doğal güzelliği ile bilinen Kıyıkışlacık Köyü’nde bulunan Sertkaya adlı yörede yaklaşık 800 dönümlük turizm imarlı arazinin, düzenlenen sahte evraklarla satışını tapu memurunun dikkati önledi.

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2020, 12:16 Güncelleme 29 Temmuz 2020, 16:21
Muğla’da tapu memurunun dikkati 100 milyonluk vurgunu önledi!

İÇİNDEKİLER

Milas ilçesi Güllük Körfezi mevkiinde bulunan turizm cenneti Kıyıkışlacık Köyü'ndeki arsa satışı için Kocaeli Tapu Müdürlüğü'nden işlem başlatan 4 kişilik vurgun çetesi, Milas Tapu Müdürlüğü'ndeki tapu görevlisi memurun dikkatiyle yakalayı ele verdi. Memurun işlemlerden şüphelenmesi sonucu arsanın başkasına devri önlendi.

100 MİLYON DOLARLIK VURGUN
Milas'ın Güllük körfezinde büyük bölümü denize sıfır, birçok parselden oluşan 850 dönüm civarı arsaların yaklaşık 100 milyon Dolar civarı piyasada değeri olduğu iddia edilen gayrimenkul arazi için Kocaeli'den başlatılan tapu işlemleri sırasında satıştan şüphelenen tapu memuru, mülkün sahibine ulaşarak satıştan haberi olup olmadığını sordu. Bunun üzerine arsa sahibinin satıştan haberinin olmadığını, kendisinin böyle bir işlem başlatmadığını öğrenince durumu güvenlik birimlerine bildirdi.

KOCAELİ TAPUDA SUÇÜSTÜ
Güvenlik güçleri ve kurumların koordinasyonu ile vurguncu şahısların yakalanması için operasyon başlatıldı. İşlemlerin tamamlanması, devir teslim ve imza için Kocaeli Tapu Müdürlüğün'e çağrılan 4 şahıs, yakalanarak gözaltına alındı.

Adli sürecin devam ettiği, arsa sahteciliği olayının tüm boyutlarıyla araştırıldığı öğrenildi.

HAYRETTİN ŞAŞMAZ-SABAH