Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan flaş ekonomi mesajı: Yeniden yükseliyor

Son dakika haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekonominin adım adım yeniden yükselişe geçtiğinin altını çizerek, "Türkiye ekonomisi üzerine yapılan kötümser tahminler inşaallah yine boş çıkacak." dedi.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2020, 10:18 Güncelleme 27 Temmuz 2020, 11:48
Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan flaş ekonomi mesajı: Yeniden yükseliyor

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ekonominin adım adım yeniden yükselişe geçtiğinin altını çizerek, "Türkiye ekonomisi üzerine yapılan kötümser tahminler inşaallah yine boş çıkacak." dedi.

İşte Bakan Albayrak'ın o mesajı
Ekonomimiz adım adım yeniden yükseliyor. Güven endekslerinin Temmuz'da aylık bazda; hizmet sektöründe %20,2, perakende ticarette %9,6 ve inşaat sektöründe %11,6 yükselmesi sevindirici. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan kötümser tahminler inşaallah yine boş çıkacak.

ÇARKLARI DAHA HIZLI ÇEVİRELİM
Sektörel güven endeksi rakamlarından sonra reel kesim güven endeksi rakamları ile ilgili yorumda da bulunan Albayrak, "Çarkları hep beraber daha hızlı çevirelim" dedi.

İşte Bakan Albayrak'ın o paylaşımı
Temmuz verilerine maşallah. Sektörel güven endekslerindeki artışın ardından reel kesim güven endeksi de 8,1 puan artarak 100,7 seviyesine çıktı. Kapasite kullanım oranı da temmuzda 4.7 puan artarak yüzde 70.7'ye yükseldi. Çarkları hep beraber daha hızlı çevirelim.