Hayvan yetiştiricilerin toplu para ihtiyacına yönelik birçok banka, kredi fırsatı sunmaktadır

Hayvancılık kredisi başvurusu nasıl yapılır, uygun vade ve faizli hayvancılık kredisi veren bankalar ve bilmeniz gereken tüm detaylar. Hayvancılık kredisi, hayvancılık sektörü ile uğraşan çiftçilere verilen bir kredi türüdür.

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2020, 10:13 Güncelleme 01 Ağustos 2020, 18:39
Hayvan yetiştiricilerin toplu para ihtiyacına yönelik birçok banka, kredi fırsatı sunmaktadır

İÇİNDEKİLER

Hayvancılık, koyun, inek, kuzu, manda, büyük ve küçükbaş hayvan almak için toplu paraya ihtiyaç duyar. Bu durumda hayvancılık kredisine başvurmak akıllıca bir yöntemdir. Devlet destekli hayvancılık kredisi, günümüzde çoğu bankada mevcuttur. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Hangi Bankalar Hayvan Kredisi Veriyor?

Hayvancılığa başlamak istiyorsanız ve bunu kredi ile yapmayı planlıyorsanız kredi veren banka seçeneklerini sizler için listeliyoruz. Öncelikle Ziraat Bankası'nın faiz indirimi olanaklarıyla kredi verdiğini hatırlatmakta yarar var. Bu faiz desteği Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisini cazip hale getiriyor. Özellikle kadın çiftçi ve 40 yaş altı genç çiftçilere pek çok hayvansal yatırım için faizsiz krediler veriliyor. Tüm bankaları sıralamak gerekirse:

Ziraat Bankası

Şekerbank

QNB Finansbank

Garanti BBVA

Denizbank

Türkiye İş Bankası

ING İhtiyaç Kredisi İle Hayvancılık Kredisi

Gelir Belgesiz kredi kullandıran bankalar üzerinden canlı hayvan almak için ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Bu kapsamda hayvancılık kredisi almak için ING İnternet bankacılığı üzerinden kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu ihtiyaç kredisini kullanarak canlı hayvan almak isteyen çiftçiler için ING'nin faiz oranı %0.79'dir ve vadeye göre aylık ödeme seçenekleri aşağıdaki gibidir:

ING Bireysel Kredi İle Hayvan Alım Kredisi Hesaplama

Miktar VADE Aylık Ödeme Toplam Maliyet

60.000 TL 12 Ay 5.313 TL 63.761 TL

24 Ay 2.806 TL 67.366 TL

36 Ay 1.975 TL 71.100 TL

48 Ay 1.561 TL 74.962 TL

60 Ay 1.315 TL 78.949 TL

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

Öncelikle herhangi bir Ziraat Bankası şubesine ÇKS ve işletme tescil belgeniz ile gitmeniz gerekir.
Bankada Zirai/Tarımsal krediler departmanına için sıra alınır.
Sıranız geldiği zaman kullanmak istediğiniz hayvan kredisinin türünü ilgili görevliye bildirin.
Kimlik belgeniz üzerinden yapılan kredi notunuzu sorgulaması sonrasında, kullanmak istediğiniz kredi miktarı sorulur.
Görevli ipotek edeceğiniz tarla/ev/arsa/hayvanın ne olduğunu size soracaktır. Bunu memura belirtin.
Bundan sonra ipotek edilecek olan taşınır/taşınmaz ekspertiz sürecine alınır.
Bilirkişiden ipotek edilecek taşınır ya da taşınmaz için onay alınırsa sıra kefiller ile sizin, sözleşmeleri imzalama aşamanıza gelinir.
İmzalar atıldığı zaman en kısa sürede (tahminden 5 iş gününde) Ziraat Bankası hayvan kredisini almış olursunuz.

Türkiye İş Bankası Hayvancılık Kredisi Nasıl Alınır?

Hayvancılık kredisi veren bankalar listesinde bulunan Türkiye İş Bankası çiftçilere canlı hayvan alımları için kredi imkanı sunan bankalardan biridir. Türkiye İş Bankası'ndan büyükbaş, süt ve besi hayvancılığının yanı sıra tavukçuluk ve arıcılık için de kredi alabilirsiniz. Bahsettiğimiz farklı hayvancılık dalları için Türkiye İş Bankası'nın koşulları ise şöyle:

Büyükbaş Süt Hayvancılığı İşletme Kredisi: 24 ay vadeli olarak yalnızca işletme sahiplerine verilen kredidir. Geri ödeme taksit vadeleri esnektir. Bu kredi ile işletmenizin ihtiyacı olan ekipmanları alabilirsiniz.

Büyükbaş Besi Hayvancılığı İşletme Kredisi: 18 Ay vadeli esnek geri ödeme olanakları ile büyükbaş besicilik yapan çiftçilere kullandırılan kredidir. Bu kredi ile de işletme sahibi ihtiyacı olan tarımsal ekipmanlara sahip olabilir.

Arıcılık İşletme Kredisi: 24 ay vade ile arıcılık yapanların işletme sürecinde ihtiyaçlarını karşılanması için kullandırılan kredidir.

Et Tavukçuluğu İşletme Kredisi: 24 ay vade ile esnek geri ödeme olanakları üzerinden etlik (broiler) tavuk üreticilerine sağlanan kredi desteğidir.

Küçükbaş Baş Damızlık Koyun İşletme Kredisi: 2 yıl geri ödeme seçenekleriyle küçükbaş hayvancılık icra eden işletme sahiplerine sunulan kredi finansmanıdır.

Yukarıda yer alan krediler Türkiye İş Bankası tarafından hayvancılık ile uğraşan işletme sahibi çiftçilerimize verilen kredilerdir. Aşağıda yer alan maddeler ise canlı hayvan alımı yapacak olan çiftçilere sağlanan kredi imkanlarıdır.

Büyükbaş Hayvan Alım Kredisi: 36 ay vadeli 3 ile yılda 1 defa geri ödeme seçenekleri ile verilen büyükbaş hayvan kredisi imkanıdır. Bir buçuk ile iki yaş arası damızlık belgesine sahip kültür ırkı düve alımların için verilen bir finansmandır. Büyükbaş süt hayvancılığı için verilen krediler sadece canlı hayvan alımları için Türkiye İş Bankası tarafından verilmek ile kalınmayıp aşağıdaki alımlarda desteklenmektedir.

Süt soğutma tankı
Süt sağım ünitesi
Yem hazırlama makinesi
Gübre sıyıncı ünite ekipmanları