Çarklar hızlanıyor! Sanayi üretim endeksi Mayıs’ta yüzde 17.4 arttı

Sanayi üretim endeksi Mayıs’ta aylık bazda yüzde 17.4 artarken, Türkiye bu performansıyla dünyada ilk 3’te yer aldı... Toplam ciro endeksleri de yüzde 12.5 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Çarklar yeniden hızlanmaya başladı' dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2020 Güncelleme 14 Temmuz 2020, 07:00
Çarklar hızlanıyor! Sanayi üretim endeksi Mayıs’ta yüzde 17.4 arttı

İÇİNDEKİLER



Türkiye'nin dünyayı sarsan pandemi krizinden en hızlı çıkacak ülkeler arasında yer alacağına ilişkin sinyaller her geçen gün güçleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan Mayıs ayına ilişkin sanayi üretimi ve toplam ciro endeksleri, ekonomide V şeklinde toparlanmanın başladığını ortaya koydu.

Nisan'da aylık bazda yüzde 30.2 daralan sanayi üretim endeksi, Mayıs'ta yüzde 17.4 ile aylık bazda tarihinin en güçlü artışına imza attı. Türkiye, Mayıs ayı sanayi üretiminde aylık bazda yüzde 17.4'lük artış performansıyla İtalya ve Fransa'nın ardından 3'üncü oldu.




Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi de Mayıs'ta aylık bazda yüzde 12.5 arttı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sanayide çarkların yeniden hızlanmaya başladığını söyledi.



Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Albayrak, "Sanayi üretimimiz Mayıs'ta aylık bazda yüzde 17.4 oranında arttı. Ayrıca sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi aynı dönemde yüzde 12.5 yükseldi. Her iki endekste de 'V' çıkışı ilk sinyalini gördük" ifadesini kullandı.