KYK bursları ne zaman yatacak? KYK burs ödemeleri yapılmayacak mı? Açıklama geldi!

KYK bursları ne zaman yatacak? Binlerce öğrenci bu sorunun yanıtını arıyor ve gündemde araştırıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu düzenli olarak her ay öğrencilerin hesaplarına ödemelerini yapıyor. Bu ay yapılmaması eğitimde ekonomik anlamda büyük destek sağlayan KYK burs ödemeleri yapılmayacak mı? Sorusunun yanıtını merak ettirdi ve öğrencileri de telaşlandırdı. Kredi ve Yurtlar Kurumu Twitter hesabından son dakika açıklaması yaptı ve konuya açıklık getirdi. Peki binlerce öğrenciye verilen KYK bursları ödenecek mi yoksa kesilecek mi? İşte ayrıntılar…

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2020, 10:13 Güncelleme 12 Temmuz 2020, 10:13
KYK bursları ne zaman yatacak? KYK burs ödemeleri yapılmayacak mı? Açıklama geldi!

İÇİNDEKİLER

Üniversiteyi kazanan ve ekonomik olarak eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs desteği veriliyor ve bu ödeme karşılıksız yapılıyor. Her ay düzenli olarak banka hesaplarına yatan bursların bu ay ödenmemiş olması hem merak hem de telaşı bir arada yaşattı. KYK burslarının ne zaman ödeneceği, artık kesilip kesilmediği gündemde sıkça sorgulanmaya başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu yaptığı açıklama ile KYK burslarının bu ay ödemesine dair merak edilenleri aydınlattı ve yapılması gerekenlerden bahsetti.

KYK BURS VE KREDİLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı;

Sevgili öğrencilerimiz,

Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür.
YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilelerinizi e-devletten takip edebilirsiniz.

EĞİTİM BİLGİLERİ NASIL GÜNCELLENİR?

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri eğitim bilgileri e devlet nakil başvuru ekranı üzerinden güncellenecek. E devlet girişi için öğrenciler e devlet şifresi ve T.C kimlik numaralarını kullanacak.

2020 KYK BURS VE KREDİSİ NE KADAR?

2020 yılında burs/kredi miktarı 500 liradan 550 liraya çıktı. Burs/kredi miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1.100 lira, doktora öğrencilerine ise 1.650 lira olarak ödeniyor.

KYK burslarının hesaba geçiş saati aydan ayda değişkenlik gösterebiliyor. Bursların yatırıldığı saat ile alakalı net bir saat vermek mümkün olmasa da geçmişe bakarak burs ücretlerinin genellikle 00:00 ila 03:00 arasında yatırılıyor. Ödemeler T.C. kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor.

KİMLER KYK'DAN FAYDALANABİLİR?

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)
• Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• Vakıf Üniversitesi öğrencileri,
• LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler,(öncelikli olarak),
• Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,
• Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,
• İkinci öğretim de okuyan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.