Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı’nın 2020 tarihleri belli oldu. Dini bayramımız olan Kurban Bayramı için geri sayım başlamışken emeklilere devlet tarafından ödenen bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Milyonlarca emekli vatandaş Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak? Sorusunun yanıtını arıyor ve gündemde sıkça sorguluyor. Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa verilen emekli ikramiyesi ne kadar? Ramazan Bayramı’nda erken ödenen emekli ikramiyeleri bu yıl hangi tarihte ödenecek? İşte ayrıntılar…

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2020, 14:13 Güncelleme 09 Temmuz 2020, 14:13
Kurban Bayramı ikramiyesi hesaplara ne zaman yatacak? Emekli ikramiyesi ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı heyecanla beklenirken bir yandan da devletin emeklilere tanıdığı ayrıcalık olan Kurban Bayramı ikramiyesi merak konusu oldu. Temmuz ayının başlamasıyla birlikte emekli ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih de gündemde en çok araştırılan bilgiler arasında yer aldı. Peki bu tarih belli oldu? Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar ödecenecek? İşte merak edilenler…

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 1.günü: 31 Temmuz 2020

Kurban Bayramı 2.günü: 1 Ağustos 2020

Kurban Bayramı 3.günü: 2 Ağustos 2020

Kurban Bayramı 4.günü: 3 Ağustos 2020

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu yıl 31 Temmuz tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı'na göre; emekli ikramiyelerinin 27-30 Temmuz tarihlerinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR, ŞARTLAR NELER?

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi bu yıl 1000 TL olarak belirlenmişti. Emekli vatandaşların hesaplarına yine Kurban Bayramı için yatırılacak miktarın 1000 TL olması bekleniyor.

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
Geçici köy korucuları
Şeref aylığı alanlar
Şampiyon sporcular,
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.