Evde bakım maaşı (parası) yatan iller 9 Temmuz! Evde bakım parası yattı mı?

Evde bakım parası yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller her gün vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. 9 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller listesi merak ediliyor. Her ayın farklı günlerinde farklı iller için yatırılan evde bakım maaşı bu ay zamlanmıştı. Evde bakıma ihtiyaç duyan engelli veya yaşlı vatandaşlara yönelik olarak verilen evde bakım maaşını E-Devlet kapısından da sorgulayabiliyorsunuz.

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2020, 09:30 Güncelleme 09 Temmuz 2020, 09:30
Evde bakım maaşı parası yatan iller 9 Temmuz! Evde bakım parası yattı mı?

İÇİNDEKİLER

9 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller! Evde bakım parası yattı mı? Yüzbinlerce kişinin faydalandığı evde bakım maaşının yatıp yatmadığı merak konusu oldu. Emekli ve memura yapılan Temmuz zammından evde bakım maaşı alan vatandaşlar da faydalanabilecek. Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Peki, 9 Temmuz evde bakım maaşı yattı mı? İşte yanıtı!

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

9 Temmuz günü herhangi bir ilden evde bakım maaşının yatırıldığı haberi gelmedi. Liste açıklandığı takdirde haberimizden öğrenebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Sosyal yardımlarda yüzde 5.49 oranında artış yapıldı. 2020 yılında evde bakım maaşlarına zam geldi. 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi. Enflasyon oranın açıklanmasıyla evde bakım parası 1.544.00 TL oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemeleri sorgulaması E Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayınız. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı sorgulaması SMS yolu ile yapılabiliyor. Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL TAKİP EDİLİR?

Engelli aylığından yararlanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden aldıkları sevk ile sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelere gidiyorlar. Raporda belirlenen engellilik oranı sonrası muhtaçlık değerlendirmesi yapılıyor ve engellilik oranına göre belirlenen evde bakım aylığı bağlanıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilir.

Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.