Bekçi alımı ne zaman yapılacak? 2020 bekçi alımı başvuru şartları nelerdir? (Jandarma, Polis Akademisi)

Bekçi alımı ne zaman yapılacak? 2020 bekçi alımı başvuru şartları bekçi olmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Jandarma ve Polis Akademisinin yapacağı bekçi alımı için gözler yapılacak duyurulara çevrildi. Geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle jandarmaya bekçi alımının önü açılmıştı. Bekçi olarak görev yapmak isteyen vatandaşlar bekçi alımının ne zaman yapılacağını araştırıyor. İşte, bekçi alımı ne zaman hakkında merak edilen bilgiler!

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2020, 12:57 Güncelleme 09 Temmuz 2020, 12:57
Bekçi alımı ne zaman yapılacak? 2020 bekçi alımı başvuru şartları nelerdir? Jandarma, Polis Akademisi

İÇİNDEKİLER

Bekçi alımı ne zaman? 2020 bekçi alımı başvuru şartları nelerdir? Jandarma Polis Akademisi bekçi alımı başvuruları hakkında arama motorlarında yoğun araştırma yapılıyor. Bekçi olarak görev yapmak isteyenler bekçi alımı ilanları hakkında sorgulama yapıyor. Resmi Gazete'de yapılan düzenlemeyle birlikte Jandarma Genel Komutanlığı'na bekçi alımının önü açılmıştı.

JANDARMA'YA BEKÇİ ALIMININ ÖNÜ AÇILDI

Söz konusu kanun ile yapılan en önemli değişikliklerden biri jandarma bünyesine bekçi kadrosunun açılması oldu. Söz konusu kanun eklenen madde ile jandarma teşkilatına bekçi kadrosu da eklendi ve artık yeni dönem alımlarında bekçiler jandarma bünyesinde de çalıştırılabilecek.

Söz konusu kanun maddesi şu şekilde:

"Genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak üzere, emniyet ve jandarma teşkilatları bünyesinde silahlı bir kolluk olarak çarşı ve mahalle bekçileri istihdam edilir.

Emniyet ve jandarma teşkilatlarında istihdam edilen çarşı ve mahalle bekçilerinin amirleri meslek hiyerarşileri içinde tespit edilir."

İKAMET ŞARTI HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ

TBMM 'de yapılan görüşmeler sırasında jandarma bünyesine yapılacak bekçi alımları ile ilgili açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada jandarma bekçi alımında mahalleden istihdam olacağına yer verildi. Yapılan açıklamada "Mahalleden olacak bekçi, mahallenin çocuğu olacak" ikamet şartı bu şekilde olacak dendi.

MEZUNİYET AÇIKLAMASI

Jandarma ve EGM bünyesine yapılacak bekçi alımlarının en az lise mezunu adaylar arasından olacağı açıklandı.

YENİ BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Yeni dönem bekçi alımı ilan tarihi henüz açıklanmadı.

27. DÖNEM POMEM ALIMLARI İÇİN BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

2019 yılı içerisinde alımı yapılan 26. Dönem POMEM adayların sonuçları açıklandı. Ancak pandemiden dolayı eğitime başlayamadılar. 26. Dönem POMEM öğrencilerinin mezun olmaları halinde 27. Dönem POMEM alımı ilanı gelecektir. Tahminlerimize göre yeni bir POMEM alımı 2020 sonuna doğru gelebilir. Polis Okullarının açılması ve POMEM'lerde eğitim süresi tekrardan 8 aya çıkarılacağından dolayı alımlar bu yıl biraz geç olabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Polis memuru olmak isteyen adaylar 2018-2019 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS P3 puan türünden 60 P93 puan türünden 65 puan olmak. Yaş şartında 18 yaşını doldurmuş, üst yaş şartında 30 yaşından gün almamış olmak gerekmektedir. Eğitim şartında önlisans ya da lisans mezunu fiziki şartlarda erkekler 167 kadınlar 162 santimden fazla 18 ile 27 beden kitle endeksi aralığında olmak gerekmektedir. Kamu haklarından mahrum olmayan, sağlık şartlarını taşıyan ve silah taşımaya engel herhangi bir engellinin bulunmayan, TCK ile 18. maddede belirtilen suçlardan daha önce hüküm almamış kasten işlenmiş bir suçtan hüküm almamış olanlar başvuru yapabiliyorlar.

LİSE MEZUNU BEKÇİ ALIMI;

Bekçi alımı adaylarını ilgilendiren son gelişmelere göre; geçtiğimiz günlerde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği ile ilgili karar resmi gazetede ilan edilmişti. Bu karara göre bekçilerin EGM bünyesinde atanmaları adaylık süreçleri, görevleri, yetkileri gibi hususlar belirlendi. Adaylar adaylık sürecini bir yıldan az olmamak şartıyla 3 ay temel eğitim görecekler. Emeklilik bekleyenler için yaş haddi 60 olacak. Diğer bir gelişme ise Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde de bekçi kadroları istihdam edilecek. Başvurularının ne zaman başlayacağı konusunda son gelişmeler neler? 2019 yılında 8 bin 242 bekçi alımı yapılmasının ardından 2020 yılı için bu sayının 30 bine tamamlanacağı ifade edilmişti.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartlarında adaylar lise mezunu olmaları, en az 167 santim boyunda olmaları ve 18/27 kitle endeksi arasında olmaları askerliğini bitirmiş olmaları, 31 yaşından gün almamış olmaları, toplum önünde kötü şöhretli olmamaları, silah taşımaya engel herhangi bir hukuki ve sağlık engelin olmaması, sağlık şartları yönetmeliğine uyumlu olmaları ve daha önce ve halen alkol uyuşturucu ve uyarıcı madde tedavisi görmüyor olmaları, güvenlik ve arşiv araştırmasında olumlu sonuçlandırılmaları gerekmektedir.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?

Ön lisans Mezunu olan Bekçi 4,357,50 ile 4.400 TL arasında, Lisans Mezunu ve Bekar olan Bekçi 4, 404 TL ile 4,657,00 TL arasında maaş almaktadır. Bu maaş hesaplamasına eş ve çocuk yardımı dahil değildir.