Nakdi ücret desteği ne kadar? Ücretsiz izin nakdi destek ödemeleri ne zaman yatacak?

Corona virüsten ekonomik anlamda etkilenen ve ücretsiz izne çıkma zorunda kalan vatandaşlara devlet yardım eli uzattı ve nakdi ücret desteği veriyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk merakla ve heyecanla beklenen ücretsiz izin nakdi destek ödemeleri ne zaman yatacak? Sorusunun yanıtını verdi. Peki bu haktan kimler faydalanabilecek, şartlar neler? Ekonomik olarak rahatlık sunan nakdi ücret desteği ne kadar? İşte merak edilenler…

Giriş Tarihi 07 Temmuz 2020, 10:37 Güncelleme 07 Temmuz 2020, 10:37
Nakdi ücret desteği ne kadar? Ücretsiz izin nakdi destek ödemeleri ne zaman yatacak?

İÇİNDEKİLER

Her ay Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından nakdi ücret desteği İŞKUR aracılığıyla hesaplara yatırılıyor. Temmuz ayına girdiğimiz şu günlerde nakdi ücret desteğinin ne zaman ödeneceği merakla bekleniyor. Ücretsiz izin nakdi destek ödemeleri için az bir zaman kala henüz şartların neler olduğunu bilmeyenler yatan bu miktarın ne kadar olduğunu da sorguluyor. Nakdi ücret desteği hakkında merak edilen tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?

Ücretsiz maaş desteği ücretsiz izne ayrılan, Kısa Çalışma Ödeneği'nden yararlanamayan, 15 Mart'tan sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanmamış olan ve yaşlılık aylığı almayan işçiler bu uygulamadan faydalanabiliyor.
Kısa çalışma ödeneğinde 450 gün prim ödeme ve son 60 gün çalışma şartı aranıyor. Ancak bu şartı karşılayamayan önemli bir kesim var. Bakan Selçuk karşılamama oranının yüzde 25 olduğunu açıkladı.
Nakdi ücret desteğinden 17 nisan 2020 tarihinde işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden faydalanamayan kişiler yararlanıyor. Bunun dışında 15 Mart tarihinden sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneği alamayan işçiler de bu destekten faydalanabilecek.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Günlük 39,24 TL'lik destek ayda 1,177 TL yapıyor. Aylık nakdi ücret desteği brüt 1.177 TL olmakla birlikte 8.93 TL'lik damga vergisi düşüldükten sonra net 1.168 TL olarak ödenecek.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 'Haziran dönemine ait nakdi ücret desteği ödemeleri, 8-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.' dedi.
Ödemeler T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak.
Sistemde IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşların da T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre PTT üzerinden ödemeleri yapılacaktır. 15 Mart 2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçiler için 8 Temmuz'da,
İşverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerden T.C. kimlik numarasının son hanesi 0,2 ve 4 olanlara 9 Temmuz'da, 6 ve 8 olanlara ise 10 Temmuz'da ödemeler yapılacak.