TOKİ Konya Beyşehir kura sonuçları sorgula! TOKİ Konya Beyşehir kura çekiliş sonuçları isim listesi…

TOKİ Konya Beyşehir kura sonuçları! TOKİ Konya Beyşehir kura çekiliş sonuçları yoğun şekilde araştırılıyor. Ev sahibi olma hayali kuran binlerce kişinin başvurduğu TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde hak sahipleri belli olmaya devam ediyor. 6 Temmuz tarihli TOKİ kura çekilişinde Konya’nın Beyşehir ilçesinde inşa edilecek 300 konutun hak sahibi belli olacak. İşte, TOKİ Konya Beyşehir kura sonuçları!

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2020, 14:09 Güncelleme 06 Temmuz 2020, 14:09
TOKİ Konya Beyşehir kura sonuçları sorgula! TOKİ Konya Beyşehir kura çekiliş sonuçları isim listesi…

İÇİNDEKİLER

TOKİ Konya Beyşehir kura sonuçları sorgula! TOKİ Konya Beyşehir kura çekiliş sonuçları isim listesi! TOKİ'nin Türkiye genelinde inşa edeceği 100 bin sosyal konut projesinde kura çekilişleri devam ediyor. Çekilişlerde ismi çıkan kişiler ise sözleşme imzalayarak hak sahibi olabiliyor. 6 Temmuz tarihinde Konya'nın Beyşehir ilçesi Küçükavşar'da inşa edilecek 300 konutun sahipleri belli oluyor.

TOKİ KONYA BEYŞEHİR KURA SONUÇLARI

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak TOKİ Konya Beyşehir kura sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

TOKİ KONYA BEYŞEHİR KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ!

PARA İADESİ NE ZAMAN?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan konutlardan almak için kayıt parası yatıran kişilere para iadesi 5 iş günü sonrasında yapılacak.

Yani sayılan günler arasında Cumartesi ve Pazar ile 1 Mayıs gibi resmi tatilllerin olması durumunda bu tarihler atlanarak gün hesabı gerçekleştirilecek. Para iadesi için başvuru sahiplerinin kimlik belgeleri ile şahsen TOKİ başvuru parası yatırdıkları banka şubesini ziyaret etmeleri yeterli olacak.

Yani başvuru parası hangi şubeye yatırıldıysa o şubeden sadece parayı yatıran kişinin kimlik belgesi ile başvuru yapılarak paranın iadesi alınacak.

KURA ÇEKİLİŞİ

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Kura çekiliş yeri ve programı daha sonra açıklanacaktır.

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. yetkili Şube'lerinden geri alabilecektir.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare'ce belirlenecek tarihte "Konut Belirleme Kurası" çekilecektir.

İhale sonrası konut sayılarında azalma olması durumunda konut belirleme kurası ile birlikte ilk kurada belirlenen hak sahipleri arasından konut sayısı kadar hak sahibi belirleme kurası çekilecektir.