Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

Milyonlarca vatandaş emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? Sorusuna yanıt arıyor ve gündemde sıkça araştırıyor. Devlet her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 12 milyondan fazla emekliye 1000 TL ikramiye veriyor. Peki 2020 yılında Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Bu haktan yararlanabilmek için belli başlı şartlara sahip olmak gerekiyor, bu şartların neler olduğunu haberimizde bulabilirsiniz.

Giriş Tarihi 05 Temmuz 2020, 14:52 Güncelleme 05 Temmuz 2020, 14:52
Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

İÇİNDEKİLER

2020 Kurban Bayramı yaklaşırken en çok merak edilen ve arama motorları üzerinden sorgulanan emekli ikramiyelerinin hesaplara ne zaman yatacağı konusu oluyor. Yılda iki kez bayramlarda verilen 1000 TL ikramiye Ramazan Bayramı'nda erken yatmıştı, peki Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Vatandaşlar miktarın arttırılmasını istiyordu, emekli ikramiyesinde şu an için bir artış söz konusu olacak mı? İşte merak edilenler...

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

İkramiyelerin ne zaman yatırılacağı henüz belli olmadı. Ancak bayram öncesi yatırılacak emekli maaşlarıyla birlikte ikramiyelerin de yatması bekleniyor. Ramazan Bayramı ikramiyesi, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında erkene çekilerek Nisan ayında verilmişti.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

Emekliler, halen bin lira olan bayram ikramiyesinde artış yapılmasını bekliyor. Eğer ikramiye artışı enflasyona endekslenirse, emeklilere ödenecek tutar bin 118 lira 40 kuruşa çıkacak. Yeniden değerleme artışı gelirse de ikramiye yüzde 22.58 yükselerek bin 225 lira 80 kuruşa ulaşacak.
Bu artış, dul ve yetimlerin ödemesine de yansıyacak. Ölüm aylığı oranı yüzde 50 olan kişiye 500 lira yerine 559,20 ya da 612,90 lira, yüzde 25 olana 250 lira yerine 279,60 ya da 306,45 lira ödenebilecek.



KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olan kişiler;
SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
Şehit yakınları ve gaziler
Ölüm aylığı alanlar
Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
Geçici köy korucuları
Şeref aylığı alanlar
Şampiyon sporcular,
Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.