Altın alacaklar satacaklar dikkat! Ünlü bankanın çok önemli altın tahmini! Gram altın fiyatında şoke eden tahmin!

Altın fiyatlarında son durum ve güncel gram, çeyrek, cumhuriyet altını fiyatları oldukça merak ediliyor. İsviçre merkezli yatırım bankası olarak piyasada bulunan Credit Suisse, zayıflayan dolar ve hükümetlerin mali teşviklerinin er ya da geç enflasyona yol açacağı beklentilerinin altın fiyatlarına destek vereceğini , bu nedenle altın fiyatlarında yüksek seviyelerin yeniden görüleceğini belirtti. UBS'in altın tahmini 2021 yılı için de bulunuyor. Ancak UBS 2021 yılı için olan altın tahmininde bir değişiklik yapmadı ve 1.800 dolarda bıraktı. UBS analistleri, 2021 yılına doğru büyümenin toparlanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Öte yandan daha önce yapılan açıklamadaki altın tahmini de yükseltildi. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Giriş Tarihi 06 Temmuz 2020, 09:32 Güncelleme 06 Temmuz 2020, 09:32
Altın alacaklar satacaklar dikkat! Ünlü bankanın çok önemli altın tahmini! Gram altın fiyatında şoke eden tahmin!

İÇİNDEKİLER

Altın alıp ve satanlar altın fiyatlarını her zaman yakından takip etmektedir. Bu anlamda altın yatırımcısını ilgilendiren açıklama geldi. Art arda yapılan açıklamalarda altın fiyatlarının kısa ve uzun vadede nasıl bir seyir ortaya koyacağı konusunda tahminlere yer verildi. Hafta sonu 22 ayar bilezik, çeyrek ve gram altın fiyatları vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. UBS, 2020 yılının ikinci yarısına dair yaptığı altın fiyat tahmini üzerinde değişiklik bulunuyor. UBS altın tahminini 1.800 dolardan 1.900 dolara yükseltti. UBS'in ünlü analistleri yaptıkları altın tahmini ile ilgili olarak kısa vadede yaşayan belirsizliklerin kendilerini altın fiyatlarının artacağı konusunda ikna ettiğini belirtti. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

97,00 puan seviyelerinde seyreden dolar endeksinde güç korunurken, altın ons fiyatında baskılanma devam ediyor. 1.720 – 1.740 dolar bandına sıkışan altın fiyatları, geçtiğimiz hafta 1.740 dolar seviyesini test etmesi ardından yeniden geriledi. Yatırım Finansman ise devam eden ikinci dalga endişeleri, Pekin'de artan tedbirler ve risk iştahında bozulmaya ek olarak ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yaşanan gerilemeyi, ons altın fiyatlarında beklenen tetikleyici olarak değerlendiriyor.

ALTIN FİYATLARI TAHMİN

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee altın fiyatları ile ilgili yayımladığı raporunda , "Piyasa, ABD'de virüsün ikinci dalga yayılma endişelerine bağlı olarak artan riskten kaçınma eğiliminden destek buluyor," dedi ve "Önümüzdeki iki hafta, çeyrek dönemin sonuna yaklaşmamız dolayısıyla volatil geçebilir. 1,750 dolar, ABD Hazine tahvil faizleri daha da düşmezse, halen altının yukarı hareketini sınırlıyor görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

UBS'in altın tahminleri 2021

2021 yılı için "Altın ne kadar olacak?" sorusu da sıkça soruluyor. UBS'in altın tahmini 2021 yılı için de bulunuyor. Ancak UBS 2021 yılı için olan altın tahmininde bir değişiklik yapmadı ve 1.800 dolarda bıraktı. UBS analistleri, 2021 yılına doğru büyümenin toparlanma ihtimalinin olduğunu belirtti.

GOLDMAN SACHS

Aralarında Jeffrey Currie'nin de bulunduğu Goldman Sachs Group analistlerinin e-posta notunda altın fiyatları ile ilgili "Baz senaryomuz olmamakla birlikte altını 2 bin doların üzerine taşıyabilecek, enflasyonun hedefi aşmasına ilişkin kuyruk riski görüyoruz." değerlendirmesine yer verildi.

Notta, şokun kısa vadede tartışmasız bir şekilde deflasyonist olmasına rağmen, iş gücü piyasasındaki toparlanmanın yukarı yönlü sürpriz yapması durumunda güçlü tüketici dengeleri ve daha fazla mali teşvik yüksek enflasyonu işaret ediyor." dedi.

Goldman altının 12 ayda 1,800 dolara tırmanacağı yönündeki baz senaryosunu korudu. Spot piyasada işlem gören altın TSİ 10:55'te yüzde 0.21 ekside 1,735.11 dolardan işlem gördü.

ALTIN

Altın, kimyada Au (Latince Aurum dan (ışıldayan-parlayan)) sembolü ile gösterilen yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir element. Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir. Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAM?

Türkiye'de çeyrek altın olarak ifade edilen altın cinsi 1.75 grama denk gelmektedir ve 22 ayardır. Cumhuriyet altınının dörtte biri olan çeyrek altında 1.6065 gram 24 ayar altın bulunmaktadır ki fiyatı bunun üzerinden hesaplanır, ardından işçilik ve kâr payı ile satılır. Bu kısım satın alınan yere göre değişebilir. Meskük (kalın altın) ve ziynet olmak üzere iki çeşidi vardır.