Sahte kullanıcılarla reklamlardan servet kazanan Facebook'a boykot şoku! Ford, Microsoft, Adidas, Reebok ve Best Buy da katıldı

Bot kullanıcılarla reklam gelirinden her yıl milyonlarca dolar kazanan ve platformu bir siyasi operasyon sahası haline getiren Facebook'a bir şok daha geldi. Pepsi, Coca-Cola, Starbucks ve Verizon’un da aralarında bulunduğu onlarca şirket, Facebook’tan reklamlarını çekme kararı almıştı. Sosyal medya reklamı boykotuna Ford, Microsoft, Adidas, Reebok ve Best Buy da katıldı. Öte yandan Facebook'un sattığı reklam görüntülenmelerinde bot kullandığı ortaya çıkmış, Facebook'un video görüntüleme sisteminin %900'e kadar sahte olduğu tespit edilmişti.

Giriş Tarihi 30 Haziran 2020, 09:10 Güncelleme 30 Haziran 2020, 09:37
Sahte kullanıcılarla reklamlardan servet kazanan Facebook’a boykot şoku! Ford, Microsoft, Adidas, Reebok ve Best Buy da katıldı

İÇİNDEKİLER

Nefret söylemini durdurmamakla suçlanan sosyal medya devi Facebook'a yönelik reklam boykotu büyüyor.

Unilever, Starbucks, Coca-Cola, PepsiCo, Starbucks, Levi's ve Verizon'un aldıkları reklam boykotu kararına Microsof, Adidas, Reebok, Ford Motor ve Best Buy da katıldılar.



Ford Motor yaptığı açıklamada, ABD'de sosyal medya platformlarına reklamları 30 gün için durdurma kararı aldıklarını ifade etti.

Adidas ve Reebok da Temmuz ayında Facebook ve Instagram'a reklam vermeyecekler.



BOT HESAPLAR DEŞİFRE OLMUŞTU

Facebook'un sattığı reklam görüntülenmelerinde de bot kullandığı ortaya çıktı. Facebook'un video görüntüleme sisteminin %900'e kadar sahte olduğu tespit edildi.



Yani Facebook'un şirketinizden 10 bin kişi görüntüledi deyip buna karşılık sizden ödeme aldığı reklamı yalnızca bin kişi görüntülemiş. Geri kalan 9 bin kişi gerçek değil.