1000 TL yardım başvuru sonucu açıklandı mı? 1000 TL pandemi yardımı sonuçları nasıl sorgulanır?

1000 TL yardım başvuru sonucu açıklandı mı? Kovid-19 salgını nedeniyle zor günler yaşayan vatandaşlara devlet tarafından 1000 TL destek veriliyor. Destek kapsamında iki faz ödemelerle milyonlarca vatandaşa 1000 TL yardım yapılmıştı. Üçüncü faz ödemeleri için başvurular E-Devlet üzerinden yapılmıştı. Başvuruların yapılmasının ardından gözler 1000 TL yardım başvuru sonucu için çevrildi. Peki, 1000 TL pandemi yardımı sonuçları nasıl sorgulanır? İşte yanıtı!

Giriş Tarihi 30 Haziran 2020, 10:50 Güncelleme 30 Haziran 2020, 10:50
1000 TL yardım başvuru sonucu açıklandı mı? 1000 TL pandemi yardımı sonuçları nasıl sorgulanır?

İÇİNDEKİLER

1000 TL yardım başvuru sonucu açıklandı mı? 1000 TL pandemi yardımı sonuçları arama motorlarında araştırılıyor. E-Devlet üzerinden pandemi yardımı başvurusu yapan milyonlarca vatandaş 1000 TL yardım başvuru sonucu hakkında araştırma yapıyor. Başvurularınızı E-Devlet üzerinden T.C. kimlik numaranızın son hanesine göre yapabiliyorsunuz. Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirilecek.

1000 TL PANDEMİ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları başladı.

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi
2-Salı
4-Çarşamba
6-Perşembe
8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmadan başvurunuzu yapabilirsiniz.

1000 TL YARDIM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Şartların sağlanması halinde başvuru sahibinin, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na değerlendirmeler iletiliyor.

E DEVLET SOSYAL YARDIM PARASI NASIL SORGULANIR?

Sosyal yardım sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi de e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor.

SOSYAL YARDIM SORGULAMA EKRANI!

1000 TL YARDIM ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

1000 TL pandemi yardım başvuru sırasında İBAN bilgilerini başvuru formuna ekleyen vatandaşların ödemeleri hesaplarına yapılacak. İBAN bilgisini girmeyenlere ise PTT aracılığıyla ödeme yapılacak.

KİMLER BAŞVURACAK?

Yeni bin liralık desteğe düzenli geliri olmayanlar, günlük yevmiye ile çalışırken işsiz kalıp gelirinden olanlar başvuracak. Her evden bir kişinin başvurması yeterli olacak. Destek hane başına ödenecek.

KİMLER ALAMAYACAK?

Bu destekten düzenli geliri olan kamu işçileri, memurlar, emekliler, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar yararlanamayacak.
Daha önce bin liralık destekten yararlananlar da başvuru yapamayacak. İlk kez destekten yararlananlar başvuru yapabilecek.

BAŞVURUDA NEYE BAKILACAK?

e-Devlet'teki başvuru bölümünde kişilere gelirleriyle ilgili sorular sorulurken, giderlerine de bakılacak.

Gelir-gider dengesi ile ilgili bilgiler istenecek. Elektrik, su ve doğalgaz faturalarının son gelen miktarı sorulacak.

Kira gideri, çocuk sayısı ve diğer masraflar hakkında da bilgi alınacak. Böylece kişinin muhtaçlık durumu tespit edilerek yardım yapılacak.

SOSYAL YARDIM 4.FAZ BAŞVURUSU OLACAK MI?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarla, 3. Faz için değerlendirme süreci ve başvuru kabulünün devam ettiğinin altını çizdi. Açıklamalardan sosyal yardımlarda 4. faz başvurularının henüz gündemde olmadığı ve sosyal yardım isteyenlerin 3. faza başvuru yapabileceği söylenebilir.