Emeklilerin ikramiye heyecanı! Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Ödeme tarihi...

Yaklaşık 13 milyon emeklinin ikramiye heyecanı sürüyor. Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken emekli ikramiye ödeme tarihleri hakkında araştırmalar yoğun kazandı. Yaklaşık 13 milyon emekli ikramiyelerin ödeneceği tarihi araştırmaya başlandı. Emekliler, bir yandan Temmuz zammını merak ederken, bir yandan da gözünü Kurban Bayramı ikramiyesine çevirdi. Peki, Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Ödeme tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 27 Haziran 2020, 22:57 Güncelleme 27 Haziran 2020, 22:57
Emeklilerin ikramiye heyecanı! Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Ödeme tarihi...

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli yılın ikinci bayram ikramiyesini bekliyor. Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş devam ederken akıllarda emekli ikramiye ödeme tarihleri de yer alıyor. Başta emekliler olmak üzere milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi öğrenmek istiyor. Emekliler özellikle zamla birlikte "Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak?" sorusuna da yanıt arıyor.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Mayıs'taki Ramazan Bayramı'nın ikramiyesi, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında erkene çekilerek Nisan'da verilmişti. Kurban Bayramı ise 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk geliyor. Bu doğrultuda emekliler, ödeme planında bir değişiklik yapılmazsa 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci bayram ikramiyesini alacak.

Emeklilere biner lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak.

2 FARKLI FORMÜL

Ancak emekliler, ikramiyede enflasyon ya da yeniden değerleme artışı bekliyor. 2019 yılı enflasyonu yüzde 11.84 olarak gerçekleşti.

Eğer ikramiye artışı enflasyona endekslenirse, emeklilere ödenecek tutar bin 118 lira 40 kuruşa çıkacak. Yeniden değerleme artışı gelirse de ikramiye yüzde 22.58 yükselerek bin 225 lira 80 kuruşa ulaşacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Ancak emekliler, ikramiyede enflasyon ya da yeniden değerleme artışı bekliyor. 2019 yılı enflasyonu yüzde 11.84 olarak gerçekleşti.

Eğer ikramiye artışı enflasyona endekslenirse, emeklilere ödenecek tutar bin 118 lira 40 kuruşa çıkacak.

Yeniden değerleme artışı gelirse de ikramiye yüzde 22.58 yükselerek bin 225 lira 80 kuruşa ulaşacak.