Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca ihtiyaç sahibi ailelere yardım!

Sosyal devlet anlayışının en önemli örnekleri arasında yer alan Türkiye'de onlarca farklı ödenek ile vatandaşlara destek sunuluyor. Ekonomik durumdan etkilenen ve yaşamlarını devam ettirmekte zorlanan ailelere tek kalemde birden çok destek yapılıyor. Bu destekler devletin kurumları aracılığı ile ailelere ulaştırılıyor.

Giriş Tarihi 02 Haziran 2020, 10:17 Güncelleme 08 Haziran 2020, 16:15
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca ihtiyaç sahibi ailelere yardım!

İÇİNDEKİLER

İçinde bulunduğumuz zor bu zor günlerde devletten vatandaşlara yardımlar devam ediyor. Bu yardımlardan çoğu kişinin ise maalesef haberi olmuyor. Dar gelirli vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kömür, barınma ve yiyecek yardımları yapılıyor. Birçok ülke salgınla mücadele anlamında bir bütçe oluşturdu ve buraya para aktarımlarının nasıl yapılacağını kamuoyuna deklare etti. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de

Devletten sosyal yardım

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarınca;

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu
veya 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanunu kapsamında, halihazırda düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacak.

Sosyal yardım ödenecek tarihler

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da,
1 ve 6 olanlar 2'sinde
2 ve 7 olanlar 3'ünde
3 ve 8 olanlar 4'ü
4 ve 9 olanlar 5'inde

PTT Kartı olan vatandaşlarımız 1.000 TL'lik desteği tüm kamu bankalarının ATM'lerinden komisyonsuz olarak çekebiliyor.

YENİ EVLENECEKLERE ÇEYİZ PARASI

Yeni evleneceklere çeyiz parası olarak 15 bin TL ödeme (belirli durumlarda)

GIDA VE TEMİZLİK YARDIMI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlanan ve dar gelirli ailelere verilen bu destekte ailelerin başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanıyor. Bu destekten yararlanmak isteyenlerin ise resmi ikametgahın bulunduğu il veya ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bir dilekçe ile T.C. Kimlik Numarası içeren bir nüfus cüzdanları ile başvurulması gerekmektedir. Bu yardım, hane içinde kişi başına düşen geliri 701,32 düşük olanlara yapılmaktadır.

ELEKTRİK DESTEĞİ

Aynı şekilde bu destek de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından sağlanmaktadır. Hak sahibi, T.C. kimlik numarası ve elektrik faturası ile PTT şubesine giderek başvuru yapabilmektedir. Yardım alamayanlar yine resmi ikametgahın olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına dilekçe ile başvurabilir.

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh, 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh, 4 kişilik hanelere aylık 125 kWh, 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh karşılığı ödeme yapılmaktadır.