65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır? 65 yaş üstü seyahat etme şartları nelerdir?

65 yaş üstüne seyahat izni müjdesi geldi. Uzun süredir evlerde olan 65 yaş üstü vatandaşlara seyahat izni çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından müjdeli haber duyuruldu. Bakan Koca; 65 yaş üstü vatandaşların tek yönlü bir seyahat yapmalarına izin vereceklerini duyurdu. Bu haber, aylardır evde karantina altında olan yaşlıları sevindirdi. Peki, 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır? 65 yaş üstü seyahat etme şartları nelerdir? Kimler refakatçi olabilir? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 20 Mayıs 2020, 17:57 Güncelleme 21 Mayıs 2020, 10:40
65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır? 65 yaş üstü seyahat etme şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır? 65 yaş üstü seyahat etme şartları nelerdir? Memleketlerine gitmek isteyen 65 yaş üstü vatandaşlara müjdeli haber geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamayla yaşlı vatandaşları sevindirdi. Bakan Koca, Kovid-19 sürecinde büyük fedakarlık gösteren 65 yaş üstündeki vatandaşlara müjdeleri olduğunu duyurdu. Peki, 65 yaş üstü seyahat izni ne zaman başlıyor? 65 yaş üstü seyahat etme şartları nelerdir?

65 YAŞ ÜSTÜ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Bakan Koca; 65 yaş üstünün seyahatiyle ilgili şunları söyledi:

65 yaş üzeri büyüklerimiz bu dönemde çok büyük fedakarlık gösterdiler. Büyüklerimize küçük bir müjdemiz olacak. 65 yaş üzeri büyüklerimize memleketlerine gideceklerse yanlarında bir refakatçı ile tek yönlü bir aylık seyahat izni verilecek.

İzinlerin yarından itibaren verilmeye başlanacağı belirtildi. Sürecin E-Devlet üzerinden yapılacak seyahat izin belgesi başvurularıyla ilerlemesi bekleniyor. Henüz kesin bir duyuru yapılmadı. Detaylar geldikçe haberimizden öğrenebilirsiniz.

E-DEVLET SEYAHAT İZİN BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Belgeyi almak için öncelikle yukarıdaki bağlantıya tıklamanız gerekiyor.

- Öncelikle TC kimlik NO ve e devlet şifresiyle sisteme giriş yapın.

- Giriş yaptıktan sonra, İçişleri Bakanlığı sekmesi altında bulunan "e-başvuru" kısmına giriş yapın.

- Başvuru türü kısmında "Seyahat İzin İşlemleri" işaretleyin.

- Belge türü kısmında ise "Özel Araç Seyahat İzin Belgesi Verilmesi" seçeneğini işaretleyin.

- Son olarak hangi ile bağlıysanız, o ilin valiliğini işaretlemeniz gerekiyor.

- Bu işlemlerin ardından kullanıcılar iletişim adresi, iletişim bilgileri, başvuru metni, başvuru belgesi ( ölüm belgesi, sağlık raporu) gidilecek il, gidilecek adres ve gidiş- dönüş tarihi gibi bilgileri doldurarak seyahat izin belgesi çıkarma işlemini tamamlayabilirler.