Askıda fatura İstanbul başvuru İçin TIKLA! İBB İSKİ, İGDAŞ askıda fatura şartları! Kimler askıya fatura bırakabilir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başlattığı askıda fatura uygulaması gündemde çok fazla konuşuluyor ve detayları araştırılıyor. Corona virüs salgınından dolayı işsiz kalmış ya da ekonomik darlık çeken vatandaşların faturalarının ödenmesi amacıyla başlatılan “Askıda Fatura” kampanyasına katılmak için bazı şartların taşınması gerekiyor. Askıda fatura İstanbul başvuru işlemleri nereden ve nasıl yapılıyor? İnternette sıkça sorgulanan İBB İSKİ, İGDAŞ askıda fatura şartları nelerdir? Kimler askıya fatura bırakabilir? Sorusunun yanıtı da haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2020, 17:43 Güncelleme 18 Mayıs 2020, 17:43
Askıda fatura İstanbul başvuru İçin TIKLA! İBB İSKİ, İGDAŞ askıda fatura şartları! Kimler askıya fatura bırakabilir?

İÇİNDEKİLER

Ekonomik darlık çeken vatandaşlar askıya fatura bırakabiliyor. İSKİ, İGDAŞ su ve doğalgaz faturaları hayır severler tarafından ödeniyor ve kendilerine SMS ile bildirim gönderiliyor. Askıya fatura bırakma işlemi için herkes başvuru yapamıyor, faturası ödenecek kişilerin bazı şartları karşılaması gerekiyor. Peki askıya fatura bırakmak ve fatura ödeme işlemleri nasıl yapılıyor? Askıda fatura İstanbul başvuruları ile ilgili tüm bilgileri haberimizde derledik.

KİMLER ASKIYA FATURA BIRAKABİLİR?

Askıya sadece İBB tarafından sosyal yardım talebi onaylanmış kişiler fatura bırakabiliyor.
Daha öncesinde sosyal yardım talebinde bulunmamış kişiler ise https://sosinc.ibb.gov.tr adresinden talepte bulunarak bu süreci başlatabiliyor.
İBB sosyal yardım incelemelerini oldukça hızlı sonuçlandırarak ihtiyaç sahiplerini onaylıyor.
Askıya eklenecek faturaların, ihtiyaç sahibi olduğu onaylanmış kişilere ait olması gerekiyor.

KİMLER ASKIDAN FATURA ALABİLİR?

Bütçesi el veren herkes aynı sistem üzerinden fatura alabilir.

ASKIDA FATURA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Askıda fatura başvurusu için askidafatura.ibb.gov.tr sayfasına giriş yapmanız gerekiyor.
– Ardında sayfada "ASKIDA FATURA BIRAK" butonuna tıklayabilirsiniz.
– Karşınıza çıkan sayfada kişisel bilgileri doldurup "ASKIDA FATURA BIRAK" butonuna tıkladıktan sonra işleminizin onaylandığına dair bilgi gelecek.

İBB ASKIDA FATURA BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

UYGULAMA NASIL İŞLEYECEK?

İBB tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş aileler, İBB'nin internet sitesine giriş yapacak. Karşısına çıkacak olan, 'Askıda Fatura' uygulamasına tıklayacak; İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ'a ait su ve doğalgaz faturalarının bilgisini buraya yazacak.
Fatura ödeyerek hayır yapmak isteyenler de su için farklı fiyat aralığında, gaz için farklı fiyat aralığında fatura ödeme tercihinde bulunabilecek. Kampanya ile ilgili tüm ayrıntılara, ibb.gov.tr adresinden girilerek Askıda Fatura uygulamasından ulaşılabilecek.