Gözler oradaydı! TOKİ Mersin 2000 konut kura çekiliş sonuçları! TOKİ Mersin kura sonuçları kazanan tüm isim listesi!

100 bin sosyal konut projelerinde kura çekilişi heyecanı Mersin ilinden devam ediyor. Haftanın kura çekilişi kapsamında en fazla konut yer alan projelerinden biri olan Mersin ilinde 2000 konut için kura çekilişi yapılıyor. TOKİ Mersin 2000 konut projesi canlı yayında kura çekilişi gerçekleştiriliyor. Kura sonuçları online internet üzerinden takip ediliyor. TOKİ Mersin 1400 adet 2+1 konut için 5760 vatandaşın başvurusu kabul edilirken, 600 adet 3+1 daire için 7117 vatandaşın başvurusu kabul edildi. Başvuru yapanlar arasında başvuruları kabul edilenlerin katılabileceği kura çekilişine toplam 12 Bin 870 kişi arasından gerçekleştiriliyor. İşte TOKİ Mersin kura sonuçları isim listesi

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2020, 15:54 Güncelleme 12 Mayıs 2020, 15:54
Gözler oradaydı! TOKİ Mersin 2000 konut kura çekiliş sonuçları! TOKİ Mersin kura sonuçları kazanan tüm isim listesi!

İÇİNDEKİLER

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından gerçekleştirilen 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Mersin'e 2 bin konutluk kontenjan ayrılmıştı. TOKİ 2020 kura çekilişi programı ile Mersin kura çekilişi tarihi 12 Mayıs Salı olarak belirlendi. Bu anlamda TOKİ 100 bin konut kampanyasında kura çekilişinde 2000 Bin konutluk Mersin projesinde kura çekilişi başlıyor. TOKİ Mersin 2000 konut kura çekilişi canlı yayını ve kura sonuçlarını öğrenmek için bakınız. Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

TOKİ Mersin 2000 konut için 12 Bin 870 vatandaşın başvurusu kabul edildi!

TOKİ Mersin 1400 adet 2+1 konut için 5760 vatandaşın başvurusu kabul edilirken, 600 adet 3+1 daire için 7117 vatandaşın başvurusu kabul edildi. Başvuru yapanlar arasında başvuruları kabul edilenlerin katılabileceği kura çekilişine toplam 12 Bin 870 kişi arasından gerçekleştiriliyor.

TOKİ MERSİN 2000 KONUT BAŞVURULARI KABUL EDİLENLERİN İSİM LİSTESİ

Kabul Edilen 2+1 Konut Başvuruları
Kabul Edilen 3+1 Konut Başvuruları
Kabul Edilmeyen Başvurular

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ CANLI İZLE!

TOKİ FACEBOOK RESMİ HESABI ÜZERİNDEN KONUT KURA ÇEKİLİŞİ CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TOKİ Mersin kura sonuçlarını idarenin resmi internet sitesi http://talep.toki.gov.tr/ üzeirnden kura sonrasında isim isim tüm listeye erişebilirsiniz. Kura sonuçları sitemizde yayınlanacaktır.

23 MART'TA ERTELENMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde 23 Mart'ta Koronavirüs (KOVİD-19) tedbirleri kapsamında ara verilen hak sahipliği belirleme kuraları yeniden başlıyor.

24 Şubat 2020, Pazartesi günü İzmir Karabağlar projesi ile başlayan 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi'nin kura törenleri koronavirüs tedbirleri kapsamında 12 Mart 2020'den itibaren vatandaşların katılımına kapalı olarak noter huzurunda gerçekleştirildi.

TOKİ'nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan kura törenleri, hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesinde oluşabilecek sağlık risklerini engellemek için 23 Mart itibarıyla ileri bir tarihe ertelendi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, bankalar kurada hak sahibi olamayan vatandaşların şubeye gitmeden başvuru bedellerini alabilmelerine olanak sağlayan çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda kuralar vatandaşların katılımına kapalı olarak, noter huzurunda gerçekleştirilmeye devam edecek.

28 Nisan 2020 tarihinde başlayacak kuralar Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) sosyal medya hesaplarından (Twitter, Facebook, YouTube) canlı yayınlanacak.

SÖZLEŞME İMZALANMASI

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Temerküz Şubesinde (Daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Hak sahiplerine konutlar;
Satış fiyatının %10'u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.