Hane sahiplerine 1000 TL ödeme yapılıyor! Hakkınızı almak için hemen kontrol edin!

Koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşlarımız için 1000 TL ödeme desteği sağlanıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan haberler doğrultusunda ihtiyaç sahipleri için 1000 TL ödeme yapılıyor. Vatandaşlar ödeme kapsamında olup olmadığını anlayabilmeleri için öncelikle e Devlet aracılığı ile kontrol etme zorunluluğu bulunmaktadır. Kapsamında bulunan vatandaşlar 1000 TL sosyal yardım ödeneğinden faydalanma fırsatını yakalayabileceklerdir. Böylelikle ihtiyaç sahipleri bu zorlu süreci daha rahat atlatabilmesi amacıyla birçok kişinin sevinmesine sebep olunacak. Aynı zamanda ödeme tarihler de farklılık göstermesiyle birlikte birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2020, 10:08 Güncelleme 11 Mayıs 2020, 10:08
Hane sahiplerine 1000 TL ödeme yapılıyor! Hakkınızı almak için hemen kontrol edin!

İÇİNDEKİLER

Korona virüs salgını sebebiyle ülkemizde pek çok vatandaşımız için yardım ödemeleri desteği sağlanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde açıklanan haberler doğrultusunda ihtiyaç sahipleri için 1000 TL ödeme yapılıyor. Vatandaşlar ödeme kapsamında olup olmadığını anlayabilmeleri için öncelikle e Devlet aracılığı ile kontrol etme zorunluluğu bulunmaktadır. Sosyal yardım parası başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkten sorgulanabilir olacak. Pandemi sosyal destek yardımları kişi bazlı değerlendirilmeyecek. Başvurular haneye göre kabul edilecek veya edilmeyecek. 1000 TL nakdi yardımlardan aynı hanede yaşayan sadece bir kişi yararlanabilecek

AYNI HANEDEN SADECE BİR KİŞİYE

Pandemi sosyal destek yardımları kişi bazlı değerlendirilmeyecek. Başvurular haneye göre kabul edilecek veya edilmeyecek. 1000 TL nakdi yardımlardan aynı hanede yaşayan sadece bir kişi yararlanabilecek

SOSYAL YARDIM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sosyal yardım parası başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren aşağıdaki linkten sorgulanabilir olacak.

1000 TL YARDIMDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

1000 TL Yardımdan otomatik olarak faydalanacaklar ise şöyle:

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

Silikozis Aylığı

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım

Öksüz Yetim Yardımı

Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı

Şartlı Eğitim Yardımı

Şartlı Sağlık Yardımı

Çoklu Doğum Yardımı

Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı

Engelli Aylığı

Kapsamında bulunan vatandaşlar 1000 TL sosyal yardım ödeneğinden faydalanma fırsatını yakalayabileceklerdir. Böylelikle ihtiyaç sahipleri bu zorlu süreci daha rahat atlatabilmesi amacıyla birçok kişinin sevinmesine sebep olunacak. Aynı zamanda ödeme tarihler de farklılık göstermesiyle birlikte birçok kişi tarafından merak edilmektedir.

ÖDEME TARİHLERİ

Doğum yılının son rakamına göre ödeme tarihleri belirli olacaktır.

0 ve 5 olanlar 11 Mayıs,
1 ve 6 olanlar 12'sinde
2 ve 7 olanlar 13'ünde
3 ve 8 olanlar 14'ünde
4 ve 9 olanlar 15'inde

https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama adresi üzerinden sorgulama yaparak bu fırsattan yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenme fırsatını elde edebilirsiniz.

3.FAZ YARDIMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz başvurularını e-devlet kapısı üzerinden tamamlayan binlerce vatandaşın gözü şimdi, başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihte. Online olarak başvurularını ileten vatandaşlar, sonuçların açıklanacağı ve 1.000 TL yardım parası ödemesinin yapılacağı tarihe odaklandı.

3.FAZ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden başvurular alınıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programına T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2" olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama olmaksızın herkesin başvurabileceğini aktardı.

Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek.

SOSYAL YARDIM 3. FAZ BAŞVURULARI HAKKINDA

2 milyon 300 bin haneye yapılacak 1000'er lira nakdi destek ödemeleri için bekleyiş devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından ayrıntıları açıklanan sosyal yardımlara başvurular, geçtiğimiz haftalarda başlamış ve e-Devlet üzerinden online şekilde yapılmıştı. Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşları desteklemek için oluşturulan Sosyal Destek Programı 2 fazladan oluşuyordu. İlk iki fazda ödemeler yapılmış, 3. faz için ise başvurular internet üzerinden alınmıştı.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU İŞLEMLERİ

e-Devlet üzerinden, pandemi sosyal destek yardım başvurusu;

'* TC kimlik numaranızın son hanesine göre,

* 0 – Pazartesi

* 2 – Salı

* 4 – Çarşamba

* 6 – Perşembe

* 8 – Cuma günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

* Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama yok' yapabilir.