Kredi faiz oranları ne kadar oldu? Kredide büyük fırsat! İhtiyaç, taşıt ve konut faiz oranı...

Kredi faiz oranlarında belirli tarihler aralığında bankalar tarafından gelen açıklamalarla sürekli değişiklikler yaşanıyor. Özellikle bir yıllık sürece baktığımızda on binlerce kişi kredi çekmek için bankalara talepte bulundu. Bankalar ise dönem dönem taşıt, konut ve ihtiyaç kredi faiz oranlarıyla ilgili alınan indirim kararlarını vatandaşlara açıklıyor. Kredi çekerek ev, araba almayı ya da borçlarını kapatmayı düşünenler ise bu duyuruları yakından takip ederek güncel faiz oranlarını inceliyor. Son olarak Yapı Kredi, konut kredisi faiz oranını aylık yüzde 0,89'a indirdiğini açıkladı.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2020, 23:55 Güncelleme 09 Mayıs 2020, 00:14
Kredi faiz oranları ne kadar oldu? Kredide büyük fırsat! İhtiyaç, taşıt ve konut faiz oranı...

İÇİNDEKİLER

Kredi faiz oranları ne kadar oldu sorusu kredi çekmeyi düşünenler tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Ev ve araba almayı düşünenler için bankalar tarafından yeni fırsatlar duyuruluyor. Kredi faiz oranlarında yapılan indirim fırsatları devam ederken bankalar tarafından yeni adımlar atılıyor. Banka kredi faiz oranlarında yeni bir indirim kararı geçtiğimiz haftalarda Yapı Kredi tarafından duyuruldu. Bu kapsamda özellikle bir yıllık süreçte ev ve araba alacak olanlar kredi faiz oranları hakkında araştırmalarını sürdürüyor. İşte banka banka faiz oranları

YENİ İNDİRİM AÇIKLANDI

Konut kredisi faizini indiren Yapı Kredi'nin sunduğu bu fırsattan faydalanmak isteyenler, kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar tüm vadelerde aylık yüzde 0,89 faiz oranlı konut kredisi kullanabilecek. Aynı zamanda, kampanya kapsamında Yapı Kredi müşterilerine, farklı ödeme plan ve seçenekleri de oluşturulabilecek.

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: 0,96
Tüketici kredisi: 1,05
Konut kredisi: 0,94

HALKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: 0,94
İhtiyaç kredisi: 1,07
Konut kredisi: 0,94

VAKIFBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1,05
Konut kredisi: 0,94

GARANTİ BBVA KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: 1,34
İhtiyaç kredisi: 1,19
Konut kredisi: 1,09

AKBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: 1.11 (0 km) 1,13 (2.el araçlarda)
İhtiyaç kredisi: 1,45
Konut kredisi: 0,99

QNB FİNANSBANK KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: 1,45
İhtiyaç kredisi: 1,04
Konut kredisi: 1,28

TEB KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: 1,09
İhtiyaç kredisi: 1,14
Konut kredisi: 0,99

ING KREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: 1,09
İhtiyaç kredisi: 0,99
Konut kredisi: 0,99

KAMU BANKALARDAN BİREYSEL İHTİYAÇ DESTEK KREDİSİ İMKANI

Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank tarafından hane halkı geliri 5 bin TL'nin altında olan vatandaşlara temel ihtiyaç kredisi imkanı sunuldu. Başvurular bankalar tarafından 1 Nisan'dan bu yana alınmaya devam ediyor. Kamu bankalarının müşterileri sadece bir bankaya başvurarak 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi alabilecek.

ZİRAAT BANKASI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

HALKBANK BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

VAKIFBANK KREDİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖDEME NASIL OLACAK?

10.000 TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7.500 TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5.000 TL kredi ödemesi nasıl olacak? İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

NASIL ÖDENECEK?

"Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi" adı verilen uygulamada, temel ihtiyaçlarını uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla bireysel segment müşterileri, 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi kullanabilecek.

Müşterilere, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile bu krediden faydalanma imkanı da sunulacak. "Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi", bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek.

BAŞVURULAR, 1 NİSAN'DAN İTİBAREN KABUL EDİLMEYE BAŞLANDI

Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da VakıfBank'tan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Başvurular, 1 Nisan'dan itibaren kabul edilmeye başlandı.

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor. Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecek.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Alınan sağlık tedbirleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak; bankaların mobil uygulamaları veya internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerekiyor.

ATM'DEN ÇEKİLEBİLECEK

Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecek.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

Kredi Tutarı (TL)

Toplam Vade

Ödemesiz Dönem

Taksit Tutarı (TL)
(Sonraki 30 ay boyunca)

10.000

36 ay

6 ay

376

7.500

36 ay

6 ay

282

5.000

36 ay

6 ay

188