İşsizlik ödeneği iş kaybı tazminatı sorgulama ekranı e devlet girişi

Koronavirüs salgını sonrası iş yeri kapanan ve ekonomik zorluk çeken vatandaşlara devlet tarafından ödenen işsizlik ödeneği başvuruları devam ediyor. Peki işsizlik maaşı olarak bilinen işsizlik ödeneği ne zaman ödenecek, nasıl sorgulanacak?

Giriş Tarihi 29 Nisan 2020, 10:30 Güncelleme 05 Mayıs 2020, 16:06
İşsizlik ödeneği iş kaybı tazminatı sorgulama ekranı e devlet girişi

İÇİNDEKİLER

İŞKUR işsizlik ödeneği iş kaybı tazminatı sorgulama ekranı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili yeni gelişmeleri haberimizde vermeye devam ediyoruz. Bu bağlamda kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği verilecek.

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği verilecek. Nakdi Ücret Desteği'ne başvuru sistemi açıldı. İşverenler, ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin bildirimlerini SGK'nin https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçerek yapabilecek.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya bu sürede ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara maaş desteği verilecek. Nakdi Ücret Desteği'ne başvuru sistemi açıldı. İşverenler, ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin bildirimlerini SGK'nin https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçerek yapabilecek. İşte, konuya dair merak edilen ayrıntılar...

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Nakdi Ücret Desteği'ne başvuru sisteminin açıldığını belirterek, işverenlerin ücretsiz izne ayrılan işçilere ilişkin bildirimlerini SGK'nin https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi adresinden Covid-19 Ücretsiz İzin Ekranı'nı seçerek yapabileceklerini ifade etti.

Bildirimlerin ücretsiz izin verilen her ay için ayrı ayrı olmak üzere, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 3'üne kadar yapılacağını bildiren Selçuk, çalışanların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek olmadığını vurguladı.