Eğer bu bankalara borcunuz varsa iyi haber! (Halkbank, Ziraat, Vakıf, Akbank, İş Bankası)

Bu bankalara borcu olanlara müjdeli haber: Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank, İş Bankası, Denizbank-Teb-Garanti,Yapkredi... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüse karşı sağlanan ekonomik desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2020, 09:25 Güncelleme 15 Mayıs 2020, 14:40
Eğer bu bankalara borcunuz varsa iyi haber! Halkbank, Ziraat, Vakıf, Akbank, İş Bankası

İÇİNDEKİLER

Bankalar vatandaşların kredi borçlarını erteledi fakat özellikle bazı bankalar yüklü miktarda faiz alma yolunu seçti. Durum böyle olunca vatandaşlar tepki gösterdi. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklama yaptı. ''Vatandaşlarımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşlara destek olmayı geçtik; Mevduatını bozana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edeceğimiz bir şey değil. Bu konunun üzerine gideceğimizin bilinmesini isteriz. Özellikle bu dönemde, kimlerin özel bankaların avukatlığına soyunduğunu bilmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

BU BANKALAR KREDİ FAİZLERİNİ ERTELEMİŞTİ

Ziraat Banka

Halk Bank,

Vakıfbank

Garanti Bankası

İş Bankası

QNB Finansbank

Denizbank

Akbank

Yapı Kredi Bankası

TEB

Eximbank

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında adeta seferberlik içinde çalışıyoruz. 2.1 milyon ailemize 1.000 TL yardımı ulaştırdık. 4,4 milyon aileye 1000'er liralık yardımın ödemesi yakın zamanda başlayacak.

"Vatandaşımızın özel bankalarla yaşadıkları sıkıntıları biliyoruz. Bu dönemde vatandaşa destek olmasını geçtik, mevduatını bozdurana, kredisini yapılandırmak isteyene fahiş maliyetler çıkarıldığını duyuyoruz. Bu asla kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Bu konunun titizlikle üzerine gideceğimizi bilmenizi isteriz. Bu dönemde özellikle bu dönemde kimlerin özel bankaların avukatlığına savunduğunu görmenizi isteriz. Uluslararası kurumlardan yardım isteme, ülkeyi nereye götüreceği belli olmayan para basma söylemleri ile dertlerinin millet olmadığını gösterdiler."

Gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunduk.#BizBizeYeterizTürkiyem #BirlikteBaşaracağız pic.twitter.com/z7KHZkA2k6

Berat Albayrak (@BeratAlbayrak) April 15, 2020