Son dakika: 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL'ye kadar kredi fırsatı! Temel ihtiyaç kredisinin faiz oranı ne kadar?

Son dakika haberleri... 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL'ye kadar kredi fırsatı! Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından corona virüs desteği kapsamında verilecek olan 6 ay geri ödemesiz 5, 7.5 ve 10 bin TL'ye kadar kredi başvuru sonuçları bankalar tarafından açıklanmaya başlandı. Kamu bankaları tarafından verilen temel ihtiyaç kredisi vatandaşların uygun şartlarda finanse edebilmeleri amacıyla 10 bin liraya kadar 6 ay ödemesiz, 36 aya kadar vadeli kredi kullanma imkanı sağlıyor. Peki geri ödemeler nasıl olacak? Faiz oranı ne kadar? İşte konuyla ilgili son dakika haberi...

Giriş Tarihi 12 Nisan 2020, 10:12 Güncelleme 12 Nisan 2020, 10:16
Son dakika: 6 ay geri ödemesiz 10 bin TL’ye kadar kredi fırsatı! Temel ihtiyaç kredisinin faiz oranı ne kadar?

İÇİNDEKİLER

Koronavirüsle mücadele kapsamında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli 10 bin TL'ye kadar Temel İhtiyaç Desteği kredi başvuruları ile ilgili son dakika haberi geldi. Temel ihtiyaç kredisi başvuru sonuçları Ziraat, Halkbank, Vakıfbank tarafından kısa mesaj ile vatandaşlara gönderilmeye başlandı. Bu noktada vatandaşların konu hakkındaki merak edilen soruları da tekrar ön plana çıktı. Kredilerden kimler yararlanıyor? Krediler ne zaman ödenecek? Kredi şartları neler? İşte temel ihtiyaç kredisi son dakika haberi...

FAİZİ NE KADAR OLACAK?
Tüketici kredisi kapsamında 6 ay ödemesiz verilecek kredi için 1-36 aylık dönemde yüzde 0.49 gibi çok düşük bir faiz işletilecek. Kredi tahsis ücreti binde 5 olarak belirlenirken, 5 bin lira, 7 bin 500 lira ve 10 bin liraya kadar talep edilebilecek.

GERİ ÖDEME NASIL OLACAK?
10.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7.500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

NEREDEN ÇEKİLECEK?
Kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup, müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebileceklerdir.

YÜZDE 85'İNE HAZİNE GARANTİSİ
Bankalar taleplerin toplanması sonrasında, kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilenlerin hesaplarına kredi tutarlarını aktaracak. Müşteriler böylece krediyi ATM'den de çekebilecek.

Vatandaşa kullandırılan bu kredilerin dönmemesi durumunda yüzde 85'ini Fon ödeyecek. Bankalar talepleri topladıktan sonra uygun olarak değerlendirilenleri hızlı bir şekilde hesaplara yatırılacak.