Ziraat Bankası ve Halk Bankası tarafından kredi vatandaşlara verilmeye başladı

Temel İhtiyaç Desteği kredisi başvuru sonuçları açıklanmaya başladı. Başvurusu olumlu kabul edilenlerin hesaplarına krediler yatmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak temel ihtiyaç desteğine 3,7 milyon kişinin başvurduğunu belirterek ödeme tarihlerine ilişkin müjdeli haberi de milyonlarca vatandaşla paylaştı.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2020, 12:31 Güncelleme 17 Nisan 2020, 17:15
Ziraat Bankası ve Halk Bankası tarafından kredi vatandaşlara verilmeye başladı

İÇİNDEKİLER

Temel İhtiyaç Desteği kredisi Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası tarafından vatandaşlara veriliyor. Türkiye'nin en büyük kamu bankaları olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası 5000, 7.500 10.000 lira kredi vermeye 1 Nisan tarihinde başlamıştı.

VAKIFBANK HALKBANK VE ZİRAAT BANKASI SONUÇLARI AÇIKLANMAYA BAŞLADI

3 kamu bankasının temel ihtiyaç desteği başvuru sonuçları açıklanmaya başladı. Başvuru sonucunuzu sorgulamak için internet bankacılığı hesabınıza bakmanız gerekmektedir. Ya da bankalarla iletişime geçerek kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

SONUÇLAR BEKLENİYORDU

3 Kamu bankası da ilk günden bu yana sadece başvuruları aldı. Sonuçlar ise bugüne kadar açıklanmamıştı. Başvuru sayısının çok olması nedeniyle değerlendirme süreçleri 10 gündür devam ediyor. Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih konu ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu ürünümüzü kredi limiti 10 bin TL , şimdiye kadar 1.5 milyon başvuru aldık. Söz konusu destek temel ihtiyaçların karşılanması üzerine olduğu için de müşterilerimize dönüş yapabilmek adına yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çok kısa bir süre içinde bu desteğimizi kullandırmaya başlayacağız. "

ATM'DEN ÇEKİLEBİLECEK

Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup müşteriler kredi tutarını ATM'lerden çekebilecek.

ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

Kredi Tutarı (TL)

Toplam Vade

Ödemesiz Dönem

Taksit Tutarı (TL)
(Sonraki 30 ay boyunca)

10.000

36 ay

6 ay

376

7.500

36 ay

6 ay

282

5.000

36 ay

6 ay

188