İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi başladı mı? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı?

14 bin kişinin iş sahibi olacağı İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi başladı mı? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı? Kura çekimi tarihi ve sonuçların ne zaman açıklanacağı belli oldu. Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere; 10 bin 998 temizlik görevlisi, 2 bin güvenlik görevlisi (silahsız), bin klinik destek elemanı ve 2 aşçı kadrolara ilişkin başvurular 26-30 Mart tarihleri arasında Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirildi.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2020, 09:24 Güncelleme 08 Nisan 2020, 09:26
İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi başladı mı? Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları merakla bekleniyor. İŞKUR Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı kura sonuçları arama motorlarında sorgulanıyor. Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman yapılacak? Yüzbinlerce kişinin başvuru yaptığı kura çekimi için geri sayım başladı. Kura çekiminin ardından sonuçların duyurulmasıyla birlikte işçi olmaya hak kazananlar da belli olacak. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı sonuçları açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımı kura çekimi ne zaman? İşte yanıtı!

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı kura sonuçları, 8 Nisan 2020 tarihinde Ankara'da yapılacak olan çekiliş sonrası açıklanacak. Kura çekiliş saatleri 09-18 arasında olacak.

Kura sonuçlarının noter onaylarının tamamlanması ve listelerin derlenip online sisteme yüklenmesinin ardından 9,10,11 Nisan tarihleri içerisinde erişime açılması bekleniyor.

KURA ÇEKİMİ NASIL YAPILACAK?

İhtiyaç duyulan hizmet türleri ve mesleklere göre alımlar il düzeyinde karşılanacak. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacak.

Kura hakkında şu ifadelere yer verildi:

"İlan edilen kadrolara iş başvurusunda bulunan adayların; kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek, bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Sehven yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

Yerleştirme işlemi yapılan ve ataması yapılanlardan, 30 gün içerisinde göreve başlamayanlar (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç) ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanların ya da göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen "işe göndermede öncelikli olanlar" ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir."