Konut kredisi faiz oranı yüzde 0.79 olarak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ta

Koronavirüs salgını devam ederken, devlet ekonomi piyasalarını hareketlendirmek için çok önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu anlamda Yüzde 0.89, 0,79, 0.94 ve 0.49 hemen hemen her bankanın sağladığı ihtiyaç kredilerinde en düşük faiz oranı ile kredi kullandıran banka 0,89 ile TEB oldu.

Giriş Tarihi 01 Nisan 2020, 15:03 Güncelleme 05 Mayıs 2020, 18:42
Konut kredisi faiz oranı yüzde 0.79 olarak Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ta

İÇİNDEKİLER

Bankaların 2020 ihtiyaç kredisi kampanyaları devam ediyor. TEB, ihtiyaç kredisinde faiz oranını 0,89'a çekti. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank ise taşıt kredisinde 0,69; konut kredisinde 0,79'a düşürdü.

EN UYGUN TAŞIT, İHTİYAÇ VE KONUT KREDİSİ VEREN BANKA HANGİSİ?

Bankaların güncel kredi oranları incelendiğinde şu anda en uygun konut kredisi veren bankanın kamu bankaları olduğu görülüyor. Sıfır konutlar için en uygun konut kredisi faiz oranı yüzde 0.79 olarak Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım Bankası tarafından veriliyor.

İkinci el konutlarda ise 60 ay vadeli konut kredisi çekmek isteyen kişiler için Vakıf Katılım Bankası yüzde 0,89 faiz oranı ile konut finansmanı desteği sağlarken 120 ve 180 ay vadeli konut kredisi paketlerinde ise söz konusu oran Vakıfbank tarafından yüzde 0.93 olarak uygulanıyor. Ziraat Bankası ve Halkbank konut kredisi faiz oranı ise yüzde 0.94 olarak uygulanıyor.

En düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı Şekerbank nefes aldıran ihtiyaç kredisi kampanyası ile yüzde 0.89 olarak uygulanıyor. En uygun taşıt kredisi faiz oranı da Halkbank tarafından yeşil ışık taşıt kredisi kampanyası ile yüzde 0.94 olarak uygulanıyor.

ŞEKERBANK'TAN NEFES ALDIRAN KREDİ

Şekerbank'ın sağladığı Nefes Aldıran Kredi, piyasadaki en düşük faizli ihtiyaç kredisidir. Ödeme kolaylıkla ve düşük faiz oranlı bu ihtiyaç kredisine ilişkin detaylar ise aşağıdaki gibidir:

Minimum 3 ay, maksimum 60 ay vade ile kullandırılmaktadır.
İhtiyaç kredisi türünde yer alan Nefes Aldıran Kredi'nin üst limiti 100 bin TL'dir.
Kredinin faiz oranı aylık yüzde 0,89'dan hoş geldin faizi ile başlamaktadır.
3 ay ile 36 ay vade süresinde Nefes Aldıran Kredi'nin faiz oranı yüzde 0,99'dur. 37 ay ile 60 ay vade süresinde ise aylık yüzde 1,09 faiz oranı uygulanmaktadır.
Kullanırılan kredi tutarınn binde beşi kadar Kredi Tahsis Ücreti tahsil edilmektedir.
Kredi çekildikten sonra 3 ay taksit öteleme imkanı bulunmaktadır.

ING BANK İHTİYAÇ KREDİSİ

ING Bank'ın sağlamış olduğu ihtiyaç kredisi en düşük faizli krediler arasında yer alıyor. Başvuru kanalları aracılığı ile faydalanılabilecek olan ING ihtiyaç kredisine ilişkin detaylar ise aşağıdaki gibidir:
Minimum 1 ay, maksimum 60 aya kadar vade ile kredi kullandırılmaktadır.
Kredi alt limiti 2 bin TL, üst limiti ise 50 bin TL'dir.
Faiz oranı her vade süresi için aylık yüzde 0,99'dur.
Kullandırılacak olan kredi miktarının binde beşi kadar Kredi Tahsis Ücreti tahsil edilmektedir.
Faiz oranı krediyi kullanacak olan kişinin findeks notuna göre belirlenmektedir. Aylık yüzde 0,99 faiz oranı, findeks notu 1850 ve üzeri olan kişiler için geçerlidir.
Kişiye özel olarak faiz oranı uygulanmaktadır.
ING ihtiyaç kredisinden ayrıca sigorta masrafı tahsil edilmektedir. Sigorta masrafı ise krediyi kullanacak olan kişinin yaşı ve kredi tutarına göre değişiklik göstermektedir.

TÜRKİYE İŞ BANKASI İHTİYAÇ KREDİSİ

Türkiye İş Bankası'nın sağlamış olduğu uygun faizli ihtiyaç kredisinin detayları aşağıdaki gibidir:

Minimum 1 ay, maksimum 60 ay vade ile kredi kullandırılmaktadır.
Kredi alt limiti 3 bin TL, üst limiti ise 100 bin TL'dir.
Kredi için uygulanan aylık faiz oranı vade süresine göre değişiklik göstermektedir. 1 ay ile 24 ay vade sürelerinde aylık yüzde 0,99 faiz oranı uygulanırken, 25 ay ile 60 ay vade sürelerinde uygulanan aylık faiz oranı yüzde 1,05'tir.
Faiz oranı krediyi kullanacak olan kişinin findeks notuna göre değişiklik gösterebilmektedir.
Kullandırılacak olan kredi tutarının binde beşi kadar Kredi Tahsis Ücreti tahsil edilmektedir.

CEPTETEB HOŞ GELDİN FAİZLİ İHTİYAÇ KREDİSİ

Türkiye Ekonomi Bankası'nın sağlamış olduğu ihtiyaç kredisinin detayları aşağıdaki gibidir:

Minimum 3 ay, maksimum 60 ay vade süreleri ile kredi kullandırılmaktadır.
Kullandırılabilecek olan kredi tutarı minimum bin TL, maksimum 30 bin TL'dir.
Uygulanacak olan faiz oranı vade süresine göre değişiklik göstermektedir. 3 ay ile 24 ay vade sürelerinde aylık yüzde 0,99, 25 ay ile 36 ay vade sürelerinde aylık yüzde 1,05, 37 ay ile 60 ay arasındaki vade sürelerinde ise uygulanan faiz oranı aylık yüzde 1,60 oranındadır.
Kredinin faiz oranı findeks notuna göre belirlenmektedir. Findeks notu 1850 ve üstü olan kişiler aylık yüzde 0,99 oranındaki hoş geldin faizinden faydalanabilirler. Kullandırılan krediden tutarın binde beşi kadar Kredi Tahsis Ücreti tahsil edilmektedir.
Kullanırılan krediden sigorta masrafı tahsil edilmektedir. Sigorta masrfaları krediyi kullanan kişinin yaşına, kredi tutarına ve faiz oranına göre değişiklik göstermektedir.