EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders saatleri açıklandı! Uzaktan eğitim ders programı nasıl olacak?

EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders saatleri öğrenci ve velilerin araştırdığı konulardan birisi. Uzaktan eğitim ders programı yoğun şekilde araştırılıyor. 23 Mart itibariyle Türkiye'de uzaktan eğitim dönemi başlayacak. Koronavirüs tedbirleri kapsamında MEB uzaktan eğitim modeline geçiliyor. 3 HD, 3 SD olmak üzere toplam 6 kanaldan öğrenciler için ders yayınlanacak. Yayın akışında derslerin tekrarları da olacak. Peki, EBA TV ders saatleri nasıl? Uzaktan eğitim ders programına saat saat haberimizden ulaşabilir ve hangi öğrencinin hangi saatte televizyon başında olması gerektiğini öğrenebilirsiniz. İşte, MEB uzaktan eğitim ders programı!

Giriş Tarihi 20 Mart 2020, 10:37 Güncelleme 20 Mart 2020, 10:37
EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders saatleri açıklandı! Uzaktan eğitim ders programı nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Uzaktan eğitim ders programı MEB tarafından açıklandı. EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders saatleri öğrenciler ve veliler tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Pandemi haline gelen koronavirüs nedeniyle eğitim öğretim hayatında da sıkı şekilde tedbirler alınıyor. Okulların tatil edilmesi kararının ardından 23 Mart'tan itibaren uzaktan eğitim devreye girecek. Uzaktan eğitimin nasıl yapılacağının detayları da belli oldu. Toplam 6 kanaldan yayınlanacak EBA TV üzerinden dersler işlenmeye devam edecek. Her bir dersin süresi ise 20 dakika olacak. Uzaktan eğitim ders programı belli oldu. İşte, EBA TV ilkokul, ortaokul, lise ders saatleri…

UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzaktan eğitimde kullanılacak TRT-EBA TV'nin yayın programını açıkladı.

Bakanlık açıklamasına göre, EBA TV için TRT üzerinden 3 ayrı kanal 6 ayrı frekansta yayın yapacak. Bunların 3'ü HD yayın, 3'ü de SD yayın alt yapısıyla planlandı. Öğrenciler için EBA TV İlkokul, EBA TV Ortaokul ve EBA TV Lise ile 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacak.

Ayrıntılı yayın akışı ve ders programı Bakanlığın web sitesinde ve "eba.gov.tr"'den yayımlanacak.

İlk aşamada temel derslerle yayınlar başlayacak. İlkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce'ye ilave olarak, "Yetiştirme Programı" kapsamında Türkçe ve matematik dersleri verilecek.

Dersler, 20'şer dakika olarak yayımlanacak ve aralarda 10'ar dakikalık etkinlik kuşağı olacak.

Ortaokulda; Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve imam hatip ortaokulu öğrencileri için Arapça dersleri olacak. Lisede; tarih, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ve ayrıca imam hatip lisesi öğrenciler için de diğer temel dersler verilecek.

Dersler, EBA TV İlkokul ve EBA TV Ortaokul'da sabah saat 09.00'da başlayıp 13.30'a kadar devam edecek. Ayrıca saat 13.30- 17.30 ve 17.30- 21.30'da iki kez tekrar yayın ekrana gelecek.

Ders saatlerini kaçıran veya pekiştirmek isteyen öğrenciler tekrarına ulaşarak, yeniden izleme ve dinleme imkanı bulacak. EBA TV Lise'de ise ders sayısı daha fazla olduğu için yayınları sabah 09.00'da başlayıp 14.30'a kadar devam edecek. Saat 15.00 ile 21.00 arasında da EBA TV Lise'de tekrar yayınları ekrana gelecek.