Asgari ücretli çalışan vatandaşlara ikramiye müjdesi var mı?

Yeni yılda brüt 2 bin 943 lira olacak asgari ücrette, 412 lira 2 kuruş SGK primi, bekar çocuksuz bir işçi için 154 lira 51 kuruş gelir vergisi, 22 lira 34 kuruş damga vergisi ve 29 lira 43 kuruş işsizlik sigortası işçi payı kesintileri olacak.

Giriş Tarihi 20 Mart 2020, 10:13 Güncelleme 14 Nisan 2020, 15:07
Asgari ücretli çalışan vatandaşlara ikramiye müjdesi var mı?

İÇİNDEKİLER

Asgari Ücretli çalışana maaşları iyileştirme komisyonu Meclis'e gelmişti. Bilindiği gibi "Asgari Ücretliden Vergi Alınmasın" tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gelmiş ve reddedilmişti. Bu konu hakkında birçok parti çekimser oy kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Asgari Ücret zammından memnun olmamasından dolayı bir canlı yayında "Sürprizlerimiz ve iyileştirmelerimiz" olacak açıklaması sonrası gözler ikramiye ödemesine çevrildi.

VERGİLER İPTAL EDİLECEK, 2020 ASGARİ ÜCRET MAAŞI 154 TL ARTACAK!

Meclise gelmesi beklenen yeni yasal düzenleme ile beraber asgari ücretten kesilen vergilerin iptal edilmesi, bu rakamın da asgari ücretliye ikramiye olarak ödenmesi talep edilmişti. Verilen yasa teklifinin meclis tarafından kabul edilmesi durumunda asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi 4 ayda bir 463 TL ikramiye alacak. Yani yıllık toplamda asgari ücret maaşına ek olarak 4 ayda bir ödenecek olan 463 lira ile beraber 1.852 liralık ek ödeme yapılmış olacak.

4 AYDA BİR İKRAMİYE

Asgari Ücretli kendi maaşından kesilen vergi 4 ayda 1 ikramiye olarak hesaplarına yatırılacak. Asgari Ücretlilerden çocuğuna göre aldığı paradan dolayı vergi kesintileri yükseliyor. O kesintiler hiç bir etki etmeden devam ederken ikramiye 463 TL yılda 3 kere hesaplarına yatırılacak.