Üniversiteler tatil oldu mu? YÖK son dakika devlet özel üniversiteler tatil mi?

Üniversiteler tatil mi sorusuna binlerce üniversite öğrencisi yanıt arıyor. YÖK son dakika açıklamaları öğrenciler tarafından araştırılıyordu. Peki, devlet özel üniversiteler tatil mi? Koronavirüs ülkemizde etkisini göstermeye devam ediyor. Virüse karşı tedbirler alınırken, vatandaşların bir araya gelmesinin engelleneceği tüm durumlar için çalışma yürütülüyor. Bunlardan birisi de üniversiteler oldu. Peki, üniversiteler tatil oldu mu? Devlet özel tüm üniversiteler tatil mi? Tatil olan üniversiteler hangileri? İşte son açıklamalar...

Giriş Tarihi 13 Mart 2020, 11:16 Güncelleme 13 Mart 2020, 11:16
Üniversiteler tatil oldu mu? YÖK son dakika devlet özel üniversiteler tatil mi?

İÇİNDEKİLER

YÖK son dakika üniversiteler tatil mi? Devlet özel üniversiteler tatil oldu mu? Koronavirüs nedeniyle iş hayatından eğitime, spordan sanata kadar birçok alanda etkili önlemler alınıyor. Bu önlemlerden birisi de üniversite eğitimi oldu. İlkokul, lise, üniversite öğrencileri okulların tatil edilip edilmediğini araştırıyordu. Bazı özel üniversitelerin aldığı tatil kararının ardından gözler YÖK'e çevrilmişti. Peki, üniversiteler tatil mi? İşte, YÖK son dakika kararları...

OKULLAR TATİL Mİ?

Ara tatil öne alındı. İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edildi. Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler.

Üniversiteler, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süreyle tatil edilecek.

Uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynama kararı alınmıştır.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye'de ilk corona virüsü vakasının görülmesinin ardından eğitime ara verdiğini duyurdu.

Üniversite yönetiminin öğrenciler ve çalışanlarla paylaştığı e-posta'da, 6-10 Nisan arasında yapılacak bahar dönemi yarı yıl tatilinin, koronavirüs tedbiri nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart'a kadar süreceği belirtildi.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

Bahçeşehir Üniversitesi ise öğrencilerin ve akademisyenlerin kampüse gelmemesi, derslere evden online canlı yayınla katılması kararı aldı. Karar, öğrencilere ve akademik kadroya da bildirildi.

MEF ÜNİVERSİTESİ

MEF Üniversitesi, akademisyenlerini bilimsel konferans ve sunumlar da dahil yurt dışına çıkışların durdurulduğunu tüm çalışanlarına bildirdi. Yurt dışına buna rağmen çıkan akademisyenler 14 gün boyunca karantinaya alınıp, kampüse girişlerine izin verilmeyecek. MEF Üniversitesi'nin ayrıca dün hazırlık sınıflarında başladığı online eğitimi önümüzdeki pazartesi gününden itibaren tüm fakülteler yayma kararı aldı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ

Boğaziçi Üniversitesi, Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu'nun ortak kararı ile corana virüsü önlemleri çerçevesinde 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi. Öte yandan Senato'nun, akademik takvimde yapılacak değişiklikler üzerinde çalışmakta olduğu kaydedildi.