Ziraat, Vakıfbank, Halkbank TEB ve ING emekli promosyon ücretleri ne kadar? Emekli promosyon ne zaman, hangi tarihte ödenecek?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren banka promosyon açıklamaları peş peşe geliyor. Emekli promosyon ücreti ne zaman, hangi tarihte ödenecek? Ziraat Bankası, Vakıfbank, ING, TEB ve Halk Bankası promosyon tutarlarını açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ziraat Bankası emeklilere üç yıl için yapılacak promosyon ödemesi için anlaşma imzaladı. Buna göre maaşları 1.500 TL'ye kadar olan emeklilere 500 TL, 1.500-2.000 TL arasında olan emeklilere 625 TL, 2.500 TL ve üzerinde olan emeklilere ise 750 TL promosyon ödemesi anlaşmayı takiben peşin olarak hesaplara yatırılacak. Halkbank, emeklilere yönelik promosyon ödemesi uygulaması için Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayarak, emekli müşterilerine 750 TL'ye varan promosyon ödemesi yapacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 07 Mart 2020, 09:17 Güncelleme 07 Mart 2020, 09:17
Ziraat, Vakıfbank, Halkbank TEB ve ING emekli promosyon ücretleri ne kadar? Emekli promosyon ne zaman, hangi tarihte ödenecek?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekli promosyon ödemeleri için bankalara kilitlenmiş durumda. Bankalardan peş peşe açıklamalarda geliyor. Bu bağlamda özellikle Vakıfbank Ziraat, Halkbank, TEB ve ING bank promosyon ödeme tutarları merak ediliyor. 2017'de ilk banka promosyonunu alan emeklilerin pek çoğu için 3 yıllık taahhüt süresi dolarken; gözler hem kampanyalara hem de Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bankalarla yapacağı toplantıya çevrilmiş durumda. Emekli maaşlarını bankalardan alan vatandaşlar için uygulamaya sokulan promosyon; maaşlarını anlaştıkları bankadan üç yıl almak şartıyla bir kereye mahsus olarak emeklilere verilen ödemeye denmektedir. İşte emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

VAKIFBANK 2020 EMEKLİ PROMOSYON KAMPANYASI

Banka tarafından açıklanan 2020 yılı promosyon ödeme tutarı detayları şu şekilde; 1 aya isabet eden emekli maaşı tutarı; 1.000 TL'ye (1.000.-TL hariç) kadar olanlara 300,00 TL, 1.000 TL - 2.000 TL (2.000 TL hariç) arasında olanlara 375,00 TL, 2.000 TL ve daha fazla olanlara 450,00 TL promosyon ödemesi yapılır.

ZİRAAT BANKASI PROMOSYON

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ziraat Bankası emeklilere üç yıl için yapılacak promosyon ödemesi için anlaşma imzaladı. Buna göre maaşları 1.500 TL'ye kadar olan emeklilere 500 TL, 1.500-2.000 TL arasında olan emeklilere 625 TL, 2.500 TL ve üzerinde olan emeklilere ise 750 TL promosyon ödemesi anlaşmayı takiben peşin olarak hesaplara yatırılacak.

HALKBANK EMEKLİYE PROMOSYON TUTARI

Halkbank, emeklilere yönelik promosyon ödemesi uygulaması için Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayarak, emekli müşterilerine 750 TL'ye varan promosyon ödemesi yapacağını açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Halkbank'ın promosyon tutarı, 1500 TL'ye kadar brüt maaşlarda 500 TL, 1500 TL-2 bin 500 TL arası brüt maaşlarda 625 TL, 2 bin 500 TL ve üstü brüt maaşlarda 750 TL olacak. Ödemeler tek seferlik yapılacak, uygulamadan yararlanan emekliler maaşlarını 3 yıl boyunca Halkbank'tan alma taahhüdü verecek.

İNG BANK

İng Bank tarafından yapılan açıklamada Emeklilere 2 bin 250 TL 'ye kadar promosyon müjdesi verildi.

Açıklamada başvuruların başladığına yer verildi. Duyuru şu şekilde:

"Maaşını ING'den alan emekliler, 1 Mart 2020 itibarıyla ilk kez Turuncu Ekstra ile harcamaya başladığında 2.250 TL'ye varan nakit promosyondan yararlanıyor!

Emekli maaşını taşıyanlara, her vade için %0,79 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi ING'de! Üstelik, kredi tahsis ücreti yok! Üstelik tüm Türkiye'deki 50.000'den fazla ATM'yi kullanmak ücretsiz."

TEB PROMOSYON

TEB tarafından geçtiğimiz ay promosyon sözleşmesine imza atıldı. İmzalanan promosyona göre TEB emeklilere 2 bin 750 TL 'ye kadar promosyon ödemesi yapacak.

TEB'den yapılan açıklamada yakınlarını tavsiyeyle TEB Emekli Bankacılığı'na katan müşterilere kişi başı 150 TL toplamda 1500 TL'yi bulan ödeme yapılacağı, emeklilerin maaş taşıma işlemleriyle birlikte referans yöntemini de kullanmaları halinde 2 bin 750 lirayı bulan promosyondan faydalanabileceği bildirildi.

SGK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yaptığı açıklamada emekli promosyon ödemeleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

- 1500 TL'ye kadar olan emeklilerimize 500 TL,

- 1500-2500 TL arasında olan emeklilerimize 625 TL

- 2500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılmasını kararlaştırdık.

Peki sizce bu promosyon miktarı uygun mu? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

EMEKLİYE PROMOSYON KAÇ YILDA BİR ALINIR?

Promosyon alabilmek için en önemli şart, maaş aldığınız bankada en az 3 yıl kalacağınızı taahhüt etmeniz. Bunun haricinde otomatik ödeme talimatı ya da kredili hesap şartı aranmıyor. Bankada 3 yıl kalacağınızı taahhüt etmeniz halinde promosyonunuz hesabınıza aktarılıyor. Unutmayın; 3 yıllık süre dolmadan emekli maaşınızı başka bir bankaya taşımanız mümkün değildir. Sadece şube değişikliği yapabilirsiniz.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU NE KADAR?

Maaşı 1000 liranın altındaki emeklilere en az 300 lira, 1000-2000 lira arasında olanlara 375 lira 2000 liranın üzerindeki maaşlara ise en az 450 lira promosyon ödeniyor. Son zamanlarda bankalar çeşitli kampanyalarla bu paraların üzerinde promosyon vermektedir.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU NEDİR?

Banka promosyonları şu anda kamuda ya da özel sektörde aktif olarak çalışan ve kamu ya da özel kurumlardan emeklilik hakkını elde ederek emekli aylığı alan kişilere verilen paradır. 2017 yılında Hükümet, Sosyal Güvenlik Kurumu vasıtası ile bankalarla bir protokol imzalamıştı. SGK ayrıca kamu bankaları dışında, 18 özel banka ile de emeklilere banka promosyonu ödemesi için anlaşma imzalamış ve ödemeler Mart ayından itibaren ödenmeye başlanmıştı.

- Hangi emekliler promosyon alıyor?

Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Eski yeni tüm emeklilerin hakkı var.

- Parayı almanın bir şartı var mı?

Emeklinin seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli. Fatura, kredili hesap gibi şartlar yok. Bunları öne süren bankayı uyarın ya da tercih etmeyin.

- İkinci promosyon ne zaman ödenecek?

Emekliler için promosyon 2017'nin Şubat ayı sonunda hayata geçti. Bu tarihte başvurup promosyonu alanların 3 yıllık taahhüt süresi bu yıl doluyor.
İkinci ödemeler 3 yıl dolunca yapılacak.

- 2017'den sonra promosyon alanlar ne yapacak?

Onlar da 3 yıl bitince ikince ödeme alacak. Örneğin 2018 yılında alan bir emekli 2021'de ikinci promosyonu hak edecek.

- Aynı bankada kalmak mecburi mi?

Süresi sona eren emekliler istedikleri bankayı seçip ikinci promosyonlarını oradan alabilirler. Ancak süre dolmadan da banka değiştiriliyor.
Eğer kredi kullanmamışsanız kalan sürenin promosyonunu iade edip ayrılabilirsiniz.

- Banka nasıl değiştirilir?

Maaşın yatırılması istenen bankanın herhangi bir şubesine başvurmak yetiyor. e-Devlet'ten de banka ve şubesi kolayca seçilebiliyor.

- Tutar artacak mı?

SGK'nın bankalarla yaptığı protokol ile 3 yıllık dönem için promosyon tutarları belirlenmişti. SGK, Şubat'ta yeniden bankalarla masaya oturarak yeni protokol imzalayacak. Bu protokolde belirlenecek tutar da taban tutar olacak. İsteyen bankalar halen olduğu gibi kampanyalarla daha yüksek ödeme yapabilecek.