Emekli maaşını bankaya taşıma şartları nelerdir? Emekliye promosyon ücreti nasıl alınır?

Türkiye'de milyonlarca emekli ve emekli adayı maaşlarını hangi bankadan alacaklarını merak ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ödenen ilk emekli maaşını anlaşma yaptığı banka üzerinden sunuyor. Peki, emekli maaşını farklı bankaya taşıma şartları nelerdir? Promosyon ücreti nasıl alınır? İşte 4A, 4B ya da 4C emekli ya da emekli adaylarının maaşlarıyla ilgili bilmesi gerekenler… Bankalardan alınan son dakika bilgilerine göre emekliler için promosyon ödemesi 2500 TL'ye kadar çıkacak. Emeklilerin maaşlarına göre yapılacak ödemeler ve ek ödemelerle birlikte emekliler 2020 yılında 2 bin 500 TL'ye kadar promosyon ödemesi alabilecek. Peki emekliye promosyon ücreti nasıl alınır?

Giriş Tarihi 05 Mart 2020, 09:35 Güncelleme 05 Mart 2020, 11:52
Emekli maaşını bankaya taşıma şartları nelerdir? Emekliye promosyon ücreti nasıl alınır?

İÇİNDEKİLER

Emekliye promosyon ücreti ile ilgili yeni gelişmeler şu günlerde yaşanırken, emekliye promosyon ücreti nasıl alınır? Sorusu yanıt buldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli olanların ilk maaşını anlaşmalı olduğu bankaya yatırıyor. İster 4A (SSK) ister 4B (BAĞ-KUR) ister de 4C (emekli sandığı) fark etmeksizin, emekli olduğunuzda maaşınızı nasıl alacağını merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız haberi dikkatle okuyun. Kimi bankalar taban tutar olan 300-375- 450 lira olan taban promosyonu öderken, kimileri de maaş taşıma ve bankacılık ürünü kullanma şartıyla tutarı bin 250 liraya kadar çıkarıyor. Emekli maaşını bankaya taşıma şartları nelerdir? Bankaların promosyon ücreti nasıl alınır? İşte emekli maaşı ve bankalar ile ilgili detaylar…

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

PROMOSYON ÜCRETİ NASIL ALINIR?

İlk maaşınızı SGK'nın anlaşmalı olduğu bankadan aldıktan sonra maaşınızı dilediniz bankaya taşıyabilirsiniz. Bu taşıma esnasında bankalar 3 sene kendi bankalarıyla çalışmayı kabul etmeniz halinde size promosyon ödemesi yapmaktadır. Böylelikle ikinci ay maaşınızı bankanızda promosyonlu almış olursunuz.

EMEKLİ MAAŞINI BANKAYA TAŞIMA ŞARTLARI NELERDİR?

Emekli olanlar ilk maaşlarını SGK'nın belirlediği anlaşma sağladığı bankadan alır. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu'nun anlaşmalı olduğu bu bankadan memnun değilseniz ya da diğer bankaların promosyonlarından yararlanmak istiyorsanız hangi kurumdan emekli olursanız olun yani 4A, 4B, 4C fark etmeden yani SSK, Bağkur, Emekli Sandığı fark etmeden maaşınızı dilediğiniz bankaya taşıyabilirsiniz. Peki, emekli maaşını bankaya taşıma işlemi nasıl yapılır? Öncelikle maaşınızı taşımak istediğiniz bankaya TC kimliğinizle giderek talep oluşturuyorsunuz. Daha sonra bankaların tekliflerini değerlendirerek promosyonlarını değerlendirebilirsiniz. Ardından ikinci maaşınızı seçtiğiniz bankadan alabilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BANKA DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR?

Emekli maaşınızı PTT'ye, başka bankaya ya da başka şubeye taşımak istiyorsanız bunu e-devlet üzerinden de rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun için takip etmeniz gereken işlemler şu şekildedir.

Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu adresine giriş yapın.

Eğer e-devlet kimlik doğrulaması yapmadıysanız otomatik olarak kimlik doğrulaması sayfasına yönlendirileceksiniz.

Kimlik doğrulaması için TC kimlik numarasına ve e-devlet şifresine ihtiyacınız var.

Giriş yaptıktan sonra tekrar SGK'nın sayfasına yönlendirileceksiniz.

Burada hangi kurumdan emekliyseniz onun seçenekleri arasında banka ve adres değişikliğini bularak tıklayın.

Açılan sayfada kimlik bilgilerinizi görebilirsiniz. Sol taraftaki banka/şube değişikliğini tıklayarak yeni banka bilgilerinizi girebilirsiniz.

Ardından güncelleme kısmına tıklayın.

2020 EMEKLİ PROMOSYON TEKLİFLERİ 2100-2500 TL 'YE KADAR ÇIKACAK

Bankalardan alınan son dakika bilgilerine göre emekliler için promosyon ödemesi 2500 TL'ye kadar çıkacak. Emeklilerin maaşlarına göre yapılacak ödemeler ve ek ödemelerle birlikte emekliler 2020 yılında 2 bin 500 TL'ye kadar promosyon ödemesi alabilecek.

EMEKLİ PROMOSYONU NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bankaların 1 Mart 2017'de başlattığı promosyon uygulamasında 3 yıl bitti. Emekliler bugünden itibaren ikinci promosyona hak kazanırken gözler bankaların yapacağı duyuruda.

Yaklaşık 13 milyon emekliye ödenen 'promosyon' uygulamasında 3 yıl geride kaldı. Bankalar, 1 Mart 2017'de ödemeye başladığı promosyonu bugünden itibaren güncelleyecek. 3 yıl önce maaşı 1.000 liranın altında olanlara 300 lira, 1.000-2.000 lira arası olanlara 375 lira, 2.000 lira üzerinde olanlara ise 450 lira promosyon ödenmişti. 3 yıllık sözleşmenin süresi dün doldu. 1 Mart 2017'de ilk promosyonunu alan emekliler, artık ikinci promosyona hak kazandı. İkinci promosyonda 'taban'ın ne olacağı ise SGK ile kamu bankaları arasında devam eden görüşmeler sonrası netleşecek.

Emekliye promosyon yarışı 2020'de bankalar emeklilere hangi fırsatları sunuyor?

Emekliler ikinci promosyon heyecanı yaşarken, bankaların kampanyalarını yakın takibe aldı. Kimi bankalar taban tutar olan 300-375- 450 lira olan taban promosyonu öderken, kimileri de maaş taşıma ve bankacılık ürünü kullanma şartıyla tutarı bin 250 liraya kadar çıkarıyor.

AKBANK: Maaşa göre 300, 375 ya da 450 lira promosyon ödüyor.

DENİZBANK: Maaşa göre 300, 375 veya 450 lira veriyor. Emekli getirene her kişi için 100 lira ödüyor.

FİBABANKA: Maaşa göre 330, 415 veya 500 lira promosyon veriyor.

ING: 450 liraya varan nakit promosyona ek olarak, Turuncu Ekstra ile 750 lira harcama yapılan her ay için 50 lira nakit promosyon ödüyor. Böylece 3 yıl için ek bin 800 lira, toplamda ise 2 bin 250 liraya varan promosyon imkanı var.

İŞ BANKASI: Maaşa göre 300, 375 veya 450 lira veriyor. EFT ve havale ücretsiz olurken, özel faiz oranları uygulanıyor.

QNB FİNANSBANK: Bir bankacılık ürününü kullananlara maaşına göre 750, bin ya da bin 250 lira ödüyor. Ayrıca emekli tanıdıklarını yönlendirenlere, kişi başına 125, toplamda bin 250 lira veriyor.

ŞEKERBANK: Emekliye; 450 liraya varan promosyon, 2 otomatik talimatı verirse 150 lira, yönlendirdiği her yeni emekli için de 150 lira ödüyor.

TEB: Emekli maaşını taşıyanlara, maaşına göre 850, 925 veya bin lira promosyon ödüyor. Yakınlarını TEB'e getirenlere de getirdiği kişi başına 150 lira veriyor.