1.2 milyon genç için 2 milyarlık hibe

1.2 milyon gencin meslek sahibi olmasını hedefleyen program için düğmeye basıldı. Organize sanayi bölgeleri ile ticaret ve sanayi odaları gençlere iş kapısı açmak için 2 milyar lira hibe destekten yararlanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2020 Güncelleme 26 Şubat 2020, 07:03
1.2 milyon genç için 2 milyarlık hibe

İÇİNDEKİLER



15-29 yaş
arası gençlere yönelik projelere 2 milyar liralık destek sağlanacak. AB ile İŞKUR'un yürüttüğü program ile mevcut işgücü piyasasının ihtiyaçları kapsamında yaklaşık 1.2 milyon gencin meslek sahibi olup, işe yerleşmeleri hedefleniyor. Proje tekliflerinin; iletişim, iş ve liderlik becerileri, problem çözme, bilgisayar kullanımı gibi genel beceriler, motivasyon, özgüven gibi sosyal becerileri geliştirmeye yönelik öncelik alanlarının tamamını kapsaması öngörülüyor.


Programdan yararlanabilmek için 24 Nisan'a kadar başvuru yapılması gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları, teknoloji geliştirme bölgeleri, yerel yönetimler, federasyonlar, ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, ticaret borsaları, kalkınma ajansları, sendikalar destekten yararlanabilecek.


Hibe programı için 17 milyon euro ayrılırken, talep edilecek miktar 350 milyon euroya (yaklaşık 2 milyar lira) kadar çıkabilecek.

HAZAL ATEŞ