Yeni emekliye 2000 lira | SGK, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Bu yıl da milyonlarca emekliye 2 kez bayram ikramiyesi ödenecek. Mevcut emeklilerin yanı sıra bu tarihe kadar aylığı bağlananlar da bu yıl 2 bin liralık ek gelire kavuşacak. Peki emekliler bayram ikramiyelerini ne zaman alacak? Kimler bayram ikramiyesi alacak? Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haber ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2020 Güncelleme 17 Şubat 2020, 06:57
Yeni emekliye 2000 lira | SGK, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

İÇİNDEKİLER



Emekliler
bu yıl hem banka promosyonu hem de bayram ikramiyesi ile ek gelir elde edecek. Bu yıl da emeklilere 2 kez bayram ikramiyesi ödenecek. Tutarda değişiklik olmazsa emeklilerin hesabına biner lira yatırılacak.


Tutarda artış olup olmayacağı merak edilirken, ikramiyenin ödeneceği tarihler de büyük ölçüde belli oldu.

TARİHLER BELLİ
Bu yıl Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs'ta kutlanacak. 23 Mayıs Cumartesi de arife günü. Bu nedenle Ramazan Bayramı ikramiyesinin 18-22 Mayıs arasında ödenmesi bekleniyor.


Söz konusu ödemeden, bu tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da yararlanacak. Bu kişiler, bu yıl 2 bin lira ikramiye almış olacak. Kurban Bayramı ise 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor.


30 Temmuz Perşembe de arife günü. Buna göre Kurban Bayramı ikramiyesi, 27-30 Temmuz arasında bekleniyor. İlk ikramiyeden sonra ancak bu ödemeden önce emekli aylığı bağlananlar ise bu yıl bin lira ikramiye almış olacak.


BAŞVURUYA GEREK YOK
18-22 Mayıs tarihine kadar emekli, ölüm ya da sürekli iş göremezlik aylığı bağlananlar bu yıl iki kez ikramiye alacak. Ödemeden yararlanmak için başvuruya gerek olmayacak.


İkramiyenin tutarı; dul ve yetim aylığı alanlarda ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlarda da sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanacak. 2 aylık birden alanlara ise ölüm aylığı oranı yüksek dosya baz alınarak ödeme yapılacak.