17 Şubat evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı her ayın 15'i itibarıyla yatırılmaya başlanıyor. Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar, bu ayın maaşlarının hangi illere yatırıldığını araştırıyor. Evde bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hasta kişilerin yakınlarına ödenen evde bakım maaşı yatan illerin listesi güncellendi. Peki, evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? İşte 17 Şubat evde bakım maaşı yatan iller listesi...

Giriş Tarihi 17 Şubat 2020, 11:03 Güncelleme 17 Şubat 2020, 11:04
17 Şubat evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlıların bakımı için ailelere verilen evde bakım maaşı için araştırmalar sürüyor. Bakım aylıkları il il yatırılmaya başlandı. Şubat ayının bakım maaşı hangi illere yatırıldı? Evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı sorgulama nasıl yapılır? İşte 17 Şubat evde bakım maaşı yatan iller listesi...

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER GÜNCEL LİSTE (17 ŞUBAT 2020)

Evde bakım aylığı, her ayın 15'inden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı. 17 Şubat hafta sonuna denk geldiği için ödemeler 14 Şubat Cuma günü itibarıyla yatırılmaya başlandı. Evde bakım maaşı yatan iller güncel listesi şu şekilde:

1- Tokat
2- Aksaray
3- Amasya
4- Edirne
5- Hatay
6- Samsun
7- Antalya
8- Afyonkarahisar
9- Sakarya
10- Karabük
11- Malatya
12- Bolu
13- Ordu
14- Zonguldak
15- Denizli
16- İstanbul
17- Mugla
18- Manisa
19- Şanlıurfa
20- Konya
21- Ankara
22- Kırıkkale
23- Mersin
24- Bilecik
25- İzmir
26- Aydın
27- Balıkesir
28- Uşak
29- Adana
30- Bursa
31-Diyarbakır
32- Osmaniye
33- Bayburt
34- Kayseri
35- Adıyaman

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ (E-DEVLET)

SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Maaşlarınızı Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e sms atarak sorgulayabilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 sms ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir. Ziraat Bankası sms kodu ile her ay bakiyenizi takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilir.

Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.