KOSGEB'den yeni iş kuracaklara 60 bin TL'ye kadar destek! Destek kredisi nasıl alınır? İşte şartları

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından her yıl binlerce vatandaşa çeşitli miktarlarda destekler veriyor. KOBİ'lere destek sunmaya devam eden KOSGEB'de yeni iş kuracaklara çeşitli destekler verilecek. KOSGEB tarafından yeni işletmelerin kurulması ve devamlılığının sağlanması adına geleneksel girişimcilere 60 bin liraya, ileri girişimcilere 370 bin liraya kadar katkı sağlanıyor. Peki, KOSGEB hangi alanlara destek veriyor? İşte detaylar

Giriş Tarihi 15 Şubat 2020, 20:03 Güncelleme 15 Şubat 2020, 20:11
KOSGEB’den yeni iş kuracaklara 60 bin TL’ye kadar destek! Destek kredisi nasıl alınır? İşte şartları

İÇİNDEKİLER

KOSGEB tarafından iş kurmayı düşünen vatandaşlara büyük destekler sağlanıyor. KOSGEB desteklerinden yararlanmak isteyen binlerce kişi ise KOSGEB başvurusunun nasıl yapıldığını, hangi alanlara, ne kadar destek verildiğini araştırıyor. Bu kapsamda konu hakkında en çok araştırılan sorular arasında KOSGEB destek kredisi nasıl alınır sorusu bulunuyor. İşte destek kredisine başvuru şartları

KOSGEB DESTEK KREDİSİ NASIL ALINIR?

KOSGEP hibe ve desteklerinden yararlanmak için ilk olarak; KOSGEB'e üye olunmalıdır. Bunun için KOSGEB'e giriş yaptıktan sonra şifre ve kullanıcı almak gerekir. Bu esnaf için de KOBİ'ler için de gerekmektedir. KOSGEB'e üye olan KOBİ'ler KOSGEB KOBİ beyannamesini doldurmalı ve kredi başvurusu için KOSGEB veri tabanına kayıt olmalıdır. KOSGEB veri tabanına kayıt olmak için ise KOSGEB girişten girip bütün bilgilerinizi, vergi numaranızı yazmanız gerekir. Bu şekilde kayıt birkaç dakikada yapılabilmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- İşe başlamanın kanuni süreçte bildirilmiş olması
- Kendi işinde bilfiil çalışılması veya işin kendisi tarafından idare edilmesi
- Tüm ortakların işe başlama tarihi itibarıyla uygun şartları (29 yaşını doldurmamış olma şartı da dahil) taşıması
- İşletmenin üçüncü dereceye kadar akrabadan devralınmamış olması
- Mevcut bir işletmeye veya mesleki faaliyete sonradan ortak olunmaması.

GİRİŞİMCİLİĞİ GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI

Yeni işletmelerin kurulmasını, sürdürülmesini sağlamak için geleneksel girişimcilere 60 bin liraya, ileri girişimcilere 370 bin liraya kadar katkı sağlanıyor.

AR-GE, TEKNOLOJİK ÜRETİM VE YERLİLEŞTİRME DESTEĞİ

Bu başlık altında 4 destek programı yürütülüyor. Araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine 750 bin lira, endüstriyel uygulama projelerine 818 bin lira, KOBİ Teknoyatırım-KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım ile Stratejik Ürün Destek programlarına ise 5'er milyon liraya kadar destek veriliyor.

İŞLETME GELİŞTİRME, BÜYÜME VE ULUSLARARASILAŞMA DESTEĞİ

Bu başlık altında 5 program bulunuyor. İşletme Geliştirme Destek Programı ile 290 bin liraya, İşbirliği Destek Programı ile 10 milyon liraya, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile 1 milyon liraya, Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı ile 60 bin dolara, Yurt Dışı Pazar Destek Programı ile 300 bin liraya varan destek sağlanıyor.

KOBİ FİNANSMAN DESTEKLERİ

Bu başlık altında, Kredi Faiz Destek Programı kapsamında KOBİ'lerin finansal sorunlarının çözümü için 500 bin liraya kadar faiz desteği sağlanıyor. Gelişen İşletmeler Pazarı KOBİ Destek Programı ile de gelişme ve büyüme potansiyeline sahip KOBİ'lerin finansmana erişim imkanlarının artırılabilmesine yönelik Borsa İstanbul AŞ Gelişen İşletmeler Pazarı'nda işlem görmelerinin desteklenmesi için 500 bin liraya kadar katkı sunuluyor.

LABORATUVAR HİZMETLERİ DESTEĞİ

Bu destek ile işletmelerin ürün kalitesinin artırılması, uluslararası firmalarla rekabetin sağlanması, birçok ürünün yurt içinde üretilmesi için teknik anlamda destek verilmesi ve bilgilendirme amaçlanıyor. Bu kapsamda 5 ilde bulunan 8 laboratuvarda hizmet sağlanıyor. KOSGEB metal ve plastik/kauçuk laboratuvarlarında yapılan test maliyetleri yüzde 50 oranında destekleniyor.

İŞGEM/TEKMER PROGRAMI

Bu programla; girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliği ile ulusal plan ve programlar doğrultusunda işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamak için inkübasyon hizmetleri sağlayacak yapıların kurulması ve işletilmesi destekleniyor.