Altın fiyatları yükselecek mi? Amerika'nın en büyük bankası altın fiyatları için yüksek hedef fiyat verdi!

Altın fiyatları için inanılmaz hedef fiyat geldi. Amerika'nın en büyük bankalarından Bank Of America, altın analisti Michael Widmer altın fiyatlarının yükseleceğini ve önümüzdeki kısa bir süre içerisinde o seviyenin görüleceğini ifade etti. Peki altın fiyatları yükselecek mi? İşte uzmanların altın yorumları. Altın fiyatları bugün yükseliş ile yatırımcılarını sevindiriyor. 24 ayar gram altın fiyatı 304,37 TL seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın alış fiyatı 486,73 TL iken çeyrek altın satış fiyatı 497,64 TL olarak uygulanıyor. Tüm dünya genelinde 1 ons altın 31.10 Has Altın demektir. Gram altının Türk Lirasındaki karşılığını hesaplamak için ons altın kullanılır

Giriş Tarihi 13 Şubat 2020, 09:32 Güncelleme 13 Şubat 2020, 09:32
Altın fiyatları yükselecek mi? Amerika’nın en büyük bankası altın fiyatları için yüksek hedef fiyat verdi!

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatları her zaman yatırımcılar tarafından oldukça trend olmuştur. Altın fiyatları için yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Bu bağlamda Amerika'nın en büyük bankası altın fiyatlarıyla ilgili yeni öngörülerde bulundu. Bank Of America analisti altın fiyatları ve değerli metaller için yaptığı analizde şu ifadelere yer verdi. Şuan tahvillere bakıldığında faizlerin düştüğünü ve bu durumun altın fiyatlarını etkilediğini ve altın fiyatlarını önümüzdeki bir iki yıl içerisinde altın ons fiyatının yükselebileceğini belirtti. Merkez Bankaları enflasyon olması yönünde adımlar atmaya devam ediyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Bank Of America analisti altın fiyatları ve değerli metaller için yaptığı analizde şu ifadelere yer verdi. Şuan tahvillere bakıldığında faizlerin düştüğünü ve bu durumun altın fiyatlarını etkilediğini ve altın fiyatlarını önümüzdeki bi iki yıl içerisinde altın ons fiyatının yükselebileceğini belirtti. Merkez Bankaları enflasyon olması yönünde adımlar atmaya devam ediyor. altın fiyatlarını anlamlı destek olarak da para piyasalarında genişleme politikaları gösterilebilir.

Değerli metallerin durumuna bakılırsa. Merkez Bankalarının daha fazla faiz indirimi sonunda altının cazibesini artıracağını ve kıymetli maden piyasalarında bir genişlemenin görülebileceği yönünde belirtiler var. Çin verilerinde olan zayıflama ve ticari gerilim değerli metaller içerisinde altın fiyatlarına olan ilginin artmasını gösterebilir. Ticaret gelişmeleri Çin'in ekonomik anlamda gerilediğini gösteriyor ve bu Almanya'yı da yakından ilgilendiriyor ve Alman ekonomisi yavaşlamaya başladı. ABD ve Çin arasındaki anlaşmanın kapsayıcı olmayacağını düşündüklerini ve bu durumun değerli metaller içerisinde altını öne çıkaracak bir hamle yapmasına uygun zemin hazırladığını belirtti.

Altının ons satış fiyatı bugün 1579 dolar seviyesinde izliyor.

XAUUSD – Virüs Endişeleriyle 1580'e Yakın…

Corona virüsünün Çin'in hemen hemen her şehrinde görülmesi sonrasında farklı ülkelerden de vaka haberlerinin yayılması finansal piyasaların riskli varlıklardan kaçışını ve güvenli limanlara da talebini beraberinde getiriyor.

Ons Altın pazartesi piyasa açılışını yukarı yönde gap ile yapmıştı ve 1588 direnci test edilmişti. Gün içinde risk seviyesi sabit kaldı ve 1588 direnci geçilemedi. Sarı metal genel olarak 1588-1578 arasında dalgalandı. Sarı metalde yaşanan gap doldurulmak istene bilir. Bu durumda olası kar satışlarında ana destek 1569 desteği olarak görülebilir.

Bununla birlikte yükselişlerde Fibonacci düzeltme seviyelerinden faydalanmak gerekebilir. Çünkü dün yaşanan atak ile birlikte 1611,4/1536,15 düşüşünün Fibonacci %61.8 düzeltmesi gerçekleştirilmiş, hatta üzerine çıkılmış oldu. Ataklar devam ederse, daha da yukarıda 78.6 düzeltmesine denk gelen 1595,4 direnci önemli hale gelebilir.

Destekler: 1578 – 1574 – 1569

Dirençler: 1582 – 1588 – 1595

Bank Of America, altın analisti Michael Widmer ons ta 1950 dolar seviyesinin görülebileceğini iddia etti.

FED'İN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Küresel piyasalarda, koronavirüs ve siyasi gelişmeler nedeniyle her ne kadar dalgalı bir seyir izlense de toparlanma isteği öne çıkarken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşamki faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar bekleniyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KORKUTAN TAHMİN

Özel yatırımcıların ellerindeki altın rezervi bankaların rezervlerini geçtiği düşünülüyor. Dünyaca ünlü bankalar altın mahzenlerini ilk kez bu yıl yeniden açtı. Uluslararası bankalar yeni altın mahzenleri açmaya başladı. Yatırımcıların fiziki altın alımları yerine altın saklama alanları ve kasaları açma oluşturmaya başladı.

ALTIN 2 BİN DOLAR OLACAK DEMİŞTİ

Ekonomist Jim Rogers yıllar önce altın fiyatının enflasyon güncellemesi ile birlikte 2 bin dolar olması gerektiğini söylemil ve o gün büyük eleştiri toplamıştı. Rogers 2010 yılında CNBC'e yaptığı açıklamada bankaların altın fonlarına olan talebin azalması ve fiziksel altın alımlarının artması ile altın fiyatlarının 2 bin dolar üzerinde seyir edeceğini ve bunun görünmek istemesede bir gerçek olduğunu ifade etmişti.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Altın fiyatları bugün yükseliş ile yatırımcılarını sevindiriyor. 24 ayar gram altın fiyatı 304,37 TL seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın alış fiyatı 486,73 TL iken çeyrek altın satış fiyatı 497,64 TL olarak uygulanıyor. İşte bugünün yarım, tam, bilezik, Reşat ve Cumhuriyet altın fiyatları…

22 Ayar Bilezik Gram Fiyatı: 277,58 TL

Yarım Altın Fiyatı: 995,29 TL

Tam Altın Fiyatı: 1.984,48 TL

Reşat Altını Fiyatı: 2.050,11 TL

Cumhuriyet Altını Fiyatı: 2.057,53 TL

GRAM ALTIN NEDİR?

Altının bir gram ile temsil edilen değer miktarına gram altın denmektedir. İstanbul Altın Rafinerisi'nin (İAR) tescilli markasıdır. Aynı zamanla bununla birlikte 1 gr, 5 gr, 10 gr, 20 gr, 50 gr, ve 100 gr ve 995 veya 999.9 saflıkta üretilen, standart ağırlık ve standart saflıktaki altın külçeleri işlenmemiştir. Aynı zamanda garantilidir.

Gram altının tasarlanmasının ve çeşitlendirilerek üretilmesinin en önemli sebebi altının para birimi gibi ayrılarak kullanılması ve bu kullanımın kolaylaştırılmasıdır.

SAF ALTIN NEDİR? 1 ONS ALTIN NE DEMEK?

Saf altın, altın piyasasında katkısız yani içine herhangi bir başka metal karışmamış olan altını ifade etmektedir. Saf altın, has altın ya da 24 ayar gram altınlar aynı anlama gelmektedir. Ons altın ise, altın, gümüş, elmas ya da yakut gibi değerli taş ve madenlerin fiyatlarının hesaplanmasında kullanılan birime denmektedir ve aslen bir kütle birimidir. Bu hesaplamalar ons birim fiyatı ile gerçekleştirilir. Aynı zamanda sabit birim fiyatları da ons birim fiyatı ile değerlendirilir.

Tüm dünya genelinde 1 ons altın 31.10 Has Altın demektir. Gram altının Türk Lirasındaki karşılığını hesaplamak için ons altın kullanılır. Bundan sonra gram altın fiyatı üzerinden çeyrek altın ve yarım altın hesaplanır.

ALTIN NASIL ÇIKARTILIR?

Dünyada üretilen altının aşağı yukarı tümü, kuvarslı yada şistli damarlardan ve altınlı kumlardan çıkarılır. Altını ayırmak için mineraller mekanik yada kimyasal işlemler uygulanır. Mekanik yöntemde, mineral öğütülerek ince toz haline getirilir, sonra su ve yağlı bir madde karışımında yıkanır. İkinci yöntemde, altın yataklarının işletme olanakları çok çeşitlidir. Minerali öğütme yada yıkama sırasında, malgamalama (cıvayla alaşım) işlemine başvurulabilir.

Elde edilen malgama damıtılarak altın ayrılır. Ayrıca klor suyuyla (özellikle malgamaladan sonra) işleme olanağı verir (klorürleme). Günümüzde genellikle siyanürleme yöntemi uygulanır; metal, geniş havuzlarda potasyum siyanür yada sodyum siyanür içinde çözündürülüp, sonra bir başka metalle (çinko, alüminyum) işlenerek, altının çökelmesi sağlanır. Bazı karmaşık altın minarellerini işlemede kolay yükseltgenen metaller, gerek ayrımsal yükseltgeme yoluyla, gerek bazı asit yada buharların etkisiyle elenebilir. Altını arındırmak için, metal önce altın klorüre dönüştürülüp, bu bileşik elektrolizle ayrıştırılır; yabancı metaller çamur içinde toplaşır.