İşçi maaşlarına verilmeyen yüzdelik dilim, 4/D'li iş ilanında yer aldı!

Milyonların zam beklentisi hala devam ediyor. Bu bağlamda 4/D'li taşeron işçi için yüzdelik dilim ve ek ödeme oldukça merak ediliyor. Taşeron işçilerin maaş zammı konusunda yapılması beklenen en önemli düzenleme yüzdelik dilim ile ek zam.

Giriş Tarihi 10 Şubat 2020, 09:38 Güncelleme 16 Şubat 2020, 11:58
İşçi maaşlarına verilmeyen yüzdelik dilim, 4/D’li iş ilanında yer aldı!

İÇİNDEKİLER

4/D'li taşeron işçilerin zam umudu devam ediyor. Bu bağlamda 4/D'li taşeron işçi maaşlarına yüzdelik dilim, ek ödeme miktarları oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda 4/D'li sürekli işçi olarak çalışan personeller, daha önce aldıkları asgari ücretin yüzdelik farklarını şimdi alamıyorlar. Emsal teşkil eden kararlardan sonra sürekli işçiler yüzdelik dilimleri almak için dava açıyorlar.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

TAŞERON İŞÇİ SON DAKİKA HABERLERİ

YÜZDELİK DİLİM İLE EK ZAM UMUDU

Sürekli işçilerin maaş zamlarına yönelik mahkemeden bazı kararlar çıktı. Çeşitli şehirlerde farklı kurumlarda çalışan taşeron işçilere yönelik alınan bu kararlarda işçilerin maaşları artırıldı. Dava açan taşeron işçiler, kadroya alınmadan önceki maaşlarının asgari ücrete oranının kadroya alındıktan sonraki dönemlerde uygulanmasını talep ettiler. Taşeron işçilerin bu talepleri ise mahkeme heyetleri tarafından kabul edildi. Bu kapsamada işçilerin maaşları kadroya alındıkları dönemden sonraki asgari ücret oranına göre yeniden belirlenmiş oldu. Fakat henüz maaşlarına etki eden bir zam söz konusu değil.

YÜZDELİK DİLİM DÜZENLEMESİ

Taşeron işçilerin maaş zammı konusunda yapılması beklenen en önemli düzenleme yüzdelik dilim ile ek zam. Yüzdelik dilim konusunda açılan davalar ve bu davalardan sonra işçiler lehine alınan kararlar bulunuyor. Bu kararların ardından bir işçi sendikası tüm çalışanları adına dava açmayı hazırlandığını duyurdu. Tüm taşeron işçiler bu konuda herhangi bir dava sürecine girilmeden Çalışma Bakanlığı'nın bu konuda adım atmasını bekliyorlar.

TAYİN HAKKI

Taşeron işçilerin maaş zammı konusunun yanında düzenleme bekledikleri bir diğer alan tayin hakkı. KHK ile kadroya alınmalarının ardından mali ve sosyal haklar çizelgesinde yer almayan bu hak için açılan bazı dava örnekleri de bulunuyor. Bu noktada bakanlığın tayin hakkı için çalışma yapmasını isteyen taşeron bu düzenlemeninde yasalaşmasını bekliyorlar.

TAŞERON İŞÇİLERİN BİLMEDİKLERİ MALİ VE SOSYAL HAKLARI

Devlet kurumlarında kadrolu olara çalışamakta olan 4/D statüsünde ki çalışanlara yapılan ödemeler;

Aylık Ücretle Yapılan Ödemeler

Taşeron işçilere aylık ücretle beraber çocuk yardımı, yemek yardımı, yakacak yardımı, sorumluluk primi ödemesi yapılır. Çocuk yardımı taşeron işçilere 3 çocuğa kadar ödenir ve ödemeler her çocuk için 25 TL tutarında yapılır. Yemek yardımı ödemeleri ise fiilen çalışan günler için öğün yemek olarak verilir. Yemek verilmediği takdirde karar tarihinden itibaren fiilen çalışılan günler için 5,00 TL/Gün tutarında ödeme yapılır. Yakacak yardımı taşeron işçilere her ay 30 TL yakacak yardımı ödemesi yaplır. Sorumluluk primi olarak ise; direksiyon, silah yada risk primi ödemeleri yapılır.