Emekli maaşına promosyon, ek ödeme ve ikramiye fırsatı geldi

Promosyon, ek ödeme ve ikramiye araştırmaları internette devam ediyor. Emekli vatandaşlar yeni promosyon oranlarının açıklanmasını heyecanla beklerken, bankaların da rekabeti giderek kızışıyor. özel bankalar henüz yeni promosyon tutarlarını açıklamadı.

Giriş Tarihi 04 Şubat 2020, 09:19 Güncelleme 16 Şubat 2020, 16:47
Emekli maaşına promosyon, ek ödeme ve ikramiye fırsatı geldi

İÇİNDEKİLER

SSK SGK ve Bağkur'lu milyonlarca emekli maaş zamlarını aldıktan sonra, promosyon, ek ödeme ve ikramiyeyi beklemeye başlamış durumda.
Promosyon, ek ödeme ve ikramiye ile ilgili son gelişmeler ise bu bağlamda yakından takip ediliyor. Bu kalemlerde yapılacak artış doğrudan emeklilerin gelirlerine etki edecek. Özellikle promosyonda bankalar arasında rekabet artıyor. Emekli maaşlarıyla ilgili son dakika haberleri ve gelişmeler takvim.com.tr'de...

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

EMEKLİYE PROMOSYON 1 MART'TA YENİLENİYOR

Yeni emekli olanlar da bankalardan emekli oldukları tarih itibarıyla promosyonlarını almışlardı. Promosyon, '3 yıl boyunca maaşın aynı bankadan çekilmesi' şartına dayalı olarak ödeniyor. Dolayısıyla 1 Mart 2017'de ilk promosyonunu alan emekliler, 39 gün sonra yani 1 Mart 2020 itibarıyla ikinci promosyona hak kazanacak. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türkiye Bankalar Birliği şubatta masaya oturacak.

EMEKLİLER MASADA OLMAK İSTİYOR

Müzakereler sonucunda 13 milyon emeklinin aylıkları karşılığında alacakları yeni promosyon miktarları belirlenecek. Masada bu sefer emekliler de yer almak istiyor. Tıpkı toplu sözleşme zammı veya asgari ücret tespit komisyonu gibi bir yapının oluşturulmasını isteyen emekliler, promosyona yapılacak zammın bu kapsamda uzlaşmayla belirlenmesinden yana. Emekli dernekleri promosyonun ne olması gerektiği konusunda taleplerini de şimdiden açıklamaya başladı.