Borç transfer kredisi başvuru şartları nedir? Borç birleştirme nasıl yapılır? Tüm borçlarınızı tek bankada birleştirebilirsiniz!

Borç transfer kredisi veren bankalar hangileri? Borç transfer kredisi başvuru koşulları neler? Gibi sorular sıkça sorulmaya başlandı. Borç transfer kredisi için öncelikli olarak daha önceden çalışmış olduğunuz veya borcunuzun bulunduğu bankalarınızı tercih etmelisiniz. Çünkü bir bankada borcunuz bulunuyorken, diğer bir bankadan borç transfer kredisi istemeniz size olumlu olarak dönmeyecektir. Borç transfer kredisi, dağınık bir şekilde banka borçları olan kişilerin tek bir bankada ödeme yaparak daha az faiz ödemelerini sağlıyor.

Giriş Tarihi 01 Şubat 2020, 09:16 Güncelleme 01 Şubat 2020, 09:16
Borç transfer kredisi başvuru şartları nedir? Borç birleştirme nasıl yapılır? Tüm borçlarınızı tek bankada birleştirebilirsiniz!

İÇİNDEKİLER

Tüm borçlarınızı tek bankada birleştirmek oldukça kolay! Birden fazla bankada borcu olan vatandaşlar bu yolları internette araştırıyor. Takvim.com.tr olarak detayları sizler için verdik. Bu bağlamda borç transfer kredisi veren bankalar borç transfer kredisi ile biriken borçlarınızı tek bir bankada birleştirebilirsiniz. Bunun için bazı gerekli şartlar bulunuyor. Avukatlık ve icralık duruma düşmemeniz, kredi notunuzun yüksek olması ve kredi kullanabilecek seviyede olmanız gibi. Eğer bu şartları sahipseniz sizde borçlarınızı tek bir bankada birleştirme imkanı buluyorsunuz.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Borç Transfer Kredisi Veren Bankalar

Türkiye genelinde, Vakıfbank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Akbank, QNB Finansbank, İNG Bank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası ve Denizbank aktif bir şekilde borç transfer kredisi veriyor. Bu bankalara başvurduğunuz takdirde Sizin talep etmiş olduğunuz kapatma kredisi miktarınızı araştırırlar. Daha sonra ise karşı banka ile görüşülüp yapılandırılan krediyi borçlu kişinin İBAN numarasına öderler. Bu sebepten dolayı bankalara başvurduğunuz zaman kredi notunuz ve ne kadar borcunuz olduğu oldukça önem taşıyor.

Borç Transfer Kredisi Kimlere Verilir?

Borç transfer kredisi, dağınık bir şekilde banka borçları olan kişilerin tek bir bankada ödeme yaparak daha az faiz ödemelerini sağlıyor. Borç transfer kredilerinden faydalanmak isteyen kişilerin bankacılık ürünlerini kullanmış olması gerekiyor Kredi kartı, kredili mevduat hesabı veya kredi borcu bulunmayan kişiler, borç transfer kredisinden yararlanamaz. Eğer genel şartları taşıyorsanız ve kredi puanınız ile birlikte düzenli bir geliriniz varsa borç transfer kredisine başvuruda bulunabilirsiniz.

Borç Transfer Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Borç transfer kredisi için öncelikli olarak daha önceden çalışmış olduğunuz veya borcunuzun bulunduğu bankalarınızı tercih etmelisiniz. Çünkü bir bankada borcunuz bulunuyorken, diğer bir bankadan borç transfer kredisi istemeniz size olumlu olarak dönmeyecektir. Eğer borcunuzun bulunduğu banka, sizin borçlarınızı bir kredi altında toplamanıza olumlu bakmazsa, ikinci bir seçenek olarak diğer bankaları tercih etmenizde fayda var. Yanınızda nüfus cüzdanı ve fotokopisi, son 2 aya ait bir fatura ve mesleğinize göre evrakınızı götürmeniz gerekiyor.

Borç Transfer Kredisi Almak Şartları Nelerdir?

Kişilerin 18 yaşını tamamlaması gerekmektedir.

Kredi notunun yüksek olması ve kara listeye düşülmemesi gerekir.

Kredi alacak kişiler hakkında yasal icra takibinin bulunmaması gerekir. Açılmış olan icra takiplerinin de temizlenmesi istenmektedir. Ancak icra takibine düşen kişilerin kredi talepleri, diğer kişilerden daha zor kabul edilmektedir.

Kredi taksitlerini ödemeye yetecek düzeyde bir gelire sahip olmak ve bu geliri resmi evraklarla kanıtlamak gerekir.

Kredinin vadesinin 36 aydan fazla olmaması gerekir. 36 aydan daha yüksek vade talep eden kişilerin borç kapatma kredisi başvuruları geri çevrilmektedir.

Aylık toplam gelirin; kredinin aylık taksit miktarının iki katı olması gerekmektedir.

Mevcut kredi borçlarının tamamını belirten belgeler hazırlanmalıdır.

Kredi borcuna karşılık teminat talep edildiği zaman, kredi için bir gayrimenkulü ipotek altına verebilmek gerekir. Teminat gösterilen gayrimenkul hakkında; icra ya da haciz kararı bulunmamalıdır.

Borç Transfer Kredisi Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

Borç transfer kredisinde istenen evraklar şunlardır:

Kimlik belgesi

İkametgâh belgesi

Kişilerin üzerinde kayıtlı son 3 aylık fatura belgeleri

Mevcut borçların tamamını gösteren belgeler

Gelir belgesi

Kredi için teminat gösterilecek gayrimenkulün tapu belgesi ve kullanım izinleri

Teminat için eş rızasını belirten imzalı belge

Kefillere ait gelir belgesi