Emekliye yeni promosyon! Emekliler ne yapacak, nasıl başvuracak? Promosyon tutarı ne kadar olacak?

Banka promosyonu uygulaması 3 yılı doldurmaya hazırlanırken, emeklileri de ikinci promosyon heyecanı sardı. Milyonlarca emeklinin promosyonu için yarış kızıştı. Emekliler ne yapacak, nasıl başvuracak? Promosyon tutarı artacak mı? Emekli promosyonlarıyla ilgili detaylar haberimizde...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2020 Güncelleme 25 Ocak 2020, 08:02
Emekliye yeni promosyon! Emekliler ne yapacak, nasıl başvuracak? Promosyon tutarı ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER



Banka
promosyonu uygulaması 3 yılı doldurmaya hazırlanırken, emeklileri de ikinci promosyon heyecanı sardı. Emeklilerin büyük bölümü Şubat sonundan itibaren ikinci kez ödeme alacak. Promosyonla ilgili pek çok soru geliyor. İşte sorularınızın yanıtları:


Emekliler promosyondan nasıl yararlanıyor?
Emekli maaşı bağlanan herkes seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vererek alabiliyor.


İkinci promosyon ne zaman ödenecek?
Emekliler için promosyon 2017'nin Şubat ayı sonunda hayata geçti. Bu tarihte başvurup promosyonu alanların 3 yıllık taahhüt süresi bu yıl doluyor. Yani Şubat sonundan itibaren ödemeler başlayacak. Emekliler, taahhüt süreleri dolar dolmaz yeni promosyon için başvurabilecek. Örneğin; 20 Şubat 2017'de bankayla protokol imzalayan emekli 20 Şubat 2020'den, 15 Mart 2017'de taahhüdünü veren ise 15 Mart 2020'den itibaren yeniden 3 yıllık taahhüt verip yeni promosyonu alabilecek.


Aynı bankada devam etmek şart mı?
Taahhüt süresi sona ereceği için emeklinin bankasını değiştirmesi mümkün. Emekli, mevcut bankasıyla devam edebileceği gibi, isterse de cazip kampanyalar hazırlayan başka bankaları seçebilecek.


Banka nasıl değiştirilir?
Maaşın yatırılması istenen bankanın herhangi bir şubesine başvurmak yetiyor. e-Devlet'ten de işlem kolayca yapılabiliyor.


Tutar artacak mı?
SGK'nın bankalarla yaptığı protokol ile 3 yıllık dönem için promosyon tutarları belirlenmişti. Bu doğrultuda, bankalar aylığı bin liranın altında olanlara 300, bin-2 bin lira arasında olanlara 375, 2 bin liranın üzerinde olanlara ise 450 lira ödedi. Bazı bankalar ise emekli müşteri çekmek için kampanyalarla tutarı bin 250 liraya kadar yükseltti.


SGK, Şubat'ta yeniden bankalarla masaya oturarak yeni protokol imzalayacak. Bu protokolde belirlenecek tutar da taban tutar olacak. İsteyen bankalar halen olduğu gibi kampanyalarla daha yüksek ödeme yapabilecek. Taban promosyon tutarlarının 500- 600 lira seviyesine çıkması bekleniyor.