Devletten her vatandaşa 150 bin lira hibe verilecek!

Vatandaşa 150 bin lira hibe para ve faizsiz kredi fırsatı girişimciler tarafından oldukça merak ediliyor. Girişimci olup ta bir türlü yeterli sermayeyi bulamayanlar için devlet harekete geçti. KOSGEB aracılığı ile bir kısmı hibe bir kısmı ise faizsiz olarak kredi imkanı sunuyor devlet. Açıklanan bu destek ile ilgili detaylar haberimizde.

Giriş Tarihi 20 Ocak 2020, 09:29 Güncelleme 28 Ocak 2020, 09:54
Devletten her vatandaşa 150 bin lira hibe verilecek!

İÇİNDEKİLER

Girişimciler için çok önemli olan KOSGEB ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Piyasaları canlandırmak ve iş kurma hayali olanlara devletten büyük destek. Gerekli şartları sağlayan herkese faizsiz ve hibe kredi desteği verilecek. İş kurana ve işini büyütmеk istеyеnе dеvlеttеn 150 bin liraya kadar destek vаr.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

Hükümеt, аrtаn gеnç işsizliğinin önüne geçmek ve Türkiye'dеki genç girişimci sаyısının artması için yеni dеstеklеr başlattı. Bunlаrdаn biri de KOSGEB kаnаlıylа verilen milyarlarca liralık hibе vе fаizsiz krеdi dеstеği. Bu fırsаttаn yararlanmak kоlay. Yеtеr ki iş fikriniz olsun.

BAŞVURU NEREDE?

150 bin liraya varan hibe ve kredi desteğinden yararlanmak için başvuru yapmanız gereken kurum 'Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı' yani KOSGEB. Fikri ve az da olsa sermayesi olanlar illerde bulunan KOSGEB müdürlüklerine başvuru yapabilir. Bu konuda İşkur'dan da destek almak mümkün.

KOSGEB Kredi Başvuruları

KOSGEB kredi başvuruları, kurumun istediği şartları yerine getiren girişimciler tarafından belirli zamanlarda yapılan başvurulardır. Kurulduğu günden bu zamana kadar binlerce kişiye destek olmuş olan kurumun girişimcinin hazırladığı projeye göre 50 bin TL'lik hibe ile 100 TL'lik kredi olanaklarına sahip olması, KOSGEB'e başvuruda bulunacak olan kişilerin projelerini ona göre seçmelerinde rol oynayan en önemli faktördür.

KOSGEB Kredi ve Hibe Başvuruları Nasıl Yapılır?

KOSGEB'ten hibe ya da kredi desteği almak isteyen kişilerin kuruma başvuru yapmadan önce sağlamaları gereken birtakım şartlar bulunmaktadır. Buna göre KOSGEB 'ten hibe ya da kredi almak için girişimcilerin sağlaması gereken şartlar şunlardır;

İŞKUR tarafından yapılacak olan uygulamalı girişimcilik eğitimi programlarını tamamlayarak sertifika almak,

Alınan sertifikayla yeni bir proje hazırlamak,

Hazırlanan projelerin sunumunu yapmak ve KOSGEB 'ten onay almak,

Sonrasında işi kurmak harcanan tüm masrafları faturalandırmak,

Gibi durumlar KOSGEB 'ten kredi ve hibe almak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlardır. Yukarıda belirtilen şartları sağlayan kişiler KOSGEB 'e hibe ve kredi almak için başvuruda bulunabilirler.

KOSGEB Geri Ödemesiz Kredilerle İş Yeri Açmak

KOSGEB kendi iş yerini açmak isteyen kişiler için sunmuş olduğu geri ödemesiz kredileri sayesinde kişilerin kendi iş yerlerini açmalarına olanak sağlamaktadır. Bunun için yukarıda belirtilen şartları yerine getirmek ve açılan iş yeri için gerekli faturalandırmayı yapmak oldukça önemlidir. Bu sayede KOSGEB geri ödemesiz kredilerle iş yerleri rahatlıkla açılabilmektedir.