O tarih bekleniyor! 2020 Taşeron işçi tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? Tediye tarihleri açıklandı mı?

2020 yılı taşeron işçi tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? Taşeron ve kamuda çalışan işçilere ödenecek tediyelerin tarihleri on binlerce kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Taşeron ve kamu işçileri özellikle şu günlerde 2020 yılı tediye ödeme tarihleri hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Ödemelerle birlikte taşerondan kadroya geçen işçiler ve kamu işçileri ikramiye almaya hak kazanacak. Peki, taşeron işçileri tediye tarihleri açıklandı mı? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 14 Ocak 2020, 16:19 Güncelleme 14 Ocak 2020, 16:19
O tarih bekleniyor! 2020 Taşeron işçi tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? Tediye tarihleri açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Ocak ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde 2020 yılı tediye ödemeleri taşeron işçilerinin gündeminde bulunuyor. Kamuda işçi statüsünde çalışan her işçiye 1 yılda toplam 52 günlük tediye ödemesi yapılıyor. Ek ödeme ve ikramiye anlamına gelen tediye, dört eşit takside bölünüp ödeniyor. Peki, taşeron işçileri tediye ödeme tarihleri açıklandı mı? İşte detaylar...

2020 YILI TEDİYE ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

4 farklı taksit halinde ödenecek tediye ödemelerinin Resmi Gazete'de yayımlanacak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belli olması bekleniyor. Karar yayımlandıktan sonra ilk iki ilave tediye ödemelerinin tarihleri açıklanacak.

2019 yılında 31 Ocak, 31 Mayıs, 9 Ağustos ile 13 Aralık tarihlerinde ilave tediye ödemesi yapıldı. Buna göre Ocak ayı tediye ödemelerinin Ocak ayı sonunda yatırılması bekleniyor.

İlave tediye ödemeleri, işçilerin aldığı maaşa göre hesaplanmaktadır. Brüt ücret üzerinden yapılan hesaplamada en düşük ilave tediye ödemesi, asgari ücret + yüzde 4 zam üzerinden yatırılacak.

2020 asgari ücret miktarı + yüzde 4 zam sonrası brüt en düşük işçi maaşı 3060 TL olacak. Bu brüt ücrete göre hesaplama yapıldığında işçiler Ocak 2020 'de 926 TL ilave tediye ödemesi alacak.

HANGİ KURUMLARDA ÇALIŞANLARA TEDİYE ÖDEMESİ YAPILIR?

6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanunun içinde olan aşağıdaki kapsama giren kurumlardaki kadrolu kamu işçilerine ilave tediye ödemesi yapılır:

Genel ve katma bütçeli kurumlar,

Özel bütçeli idareler,

Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar,

Kamu iktisadi teşekkülleri,

Belediye ve özel idareler "hizmet akdi" ile çalışan işçiler.