Devletten her vatandaşa 50 bin lira hibe!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kamuoyuna duyurdu. 2020 yılında KOSGEB başvurusunda bulunan vatandaşlara 50 bin lira hibe veya 100 bin lira kredi verilecek. İşte KOSGEB başvurusu şartları ve işlemleri hakkında detaylar… Yılın belirli döneminde yapılan KOSGEB kredi başvuruları, girişimcilere 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi olanaklarından yararlanmak isteyen vatandaşların yaptığı başvurulardır.

Giriş Tarihi 13 Ocak 2020, 09:31 Güncelleme 19 Ocak 2020, 17:05
Devletten her vatandaşa 50 bin lira hibe!

İÇİNDEKİLER

Girişimciler için çok önemli olan KOSGEB ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Bu bağlamda her vatandaşa 50 bin lira hibe ve 100 bin lira kredi müjdesi geldi. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerini büyütmek isteyen işletme sahiplerinin de yoğun talep gösterdiği KOSGEB destekleri, her sene belirli projelerde binlerce vatandaşın hayallerini gerçekleştirmesine yardımcı oluyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KOSGEB Kredi Başvuruları

KOSGEB kredi başvuruları, kurumun istediği şartları yerine getiren girişimciler tarafından belirli zamanlarda yapılan başvurulardır. Kurulduğu günden bu zamana kadar binlerce kişiye destek olmuş olan kurumun girişimcinin hazırladığı projeye göre 50 bin TL'lik hibe ile 100 TL'lik kredi olanaklarına sahip olması, KOSGEB'e başvuruda bulunacak olan kişilerin projelerini ona göre seçmelerinde rol oynayan en önemli faktördür.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:

"KOSGEB'in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak." dedi.

Varank, burada yaptığı konuşmada, tekstil sektöründe katma değerin artmasını önemsediklerinin altını çizerek, Bakanlık olarak bu alana yönelik çeşitli destekler sunduklarını söyledi.

KOSGEB Kredi ve Hibe Başvuruları Nasıl Yapılır?

KOSGEB'ten hibe ya da kredi desteği almak isteyen kişilerin kuruma başvuru yapmadan önce sağlamaları gereken birtakım şartlar bulunmaktadır. Buna göre KOSGEB 'ten hibe ya da kredi almak için girişimcilerin sağlaması gereken şartlar şunlardır;

İŞKUR tarafından yapılacak olan uygulamalı girişimcilik eğitimi programlarını tamamlayarak sertifika almak,

Alınan sertifikayla yeni bir proje hazırlamak,

Hazırlanan projelerin sunumunu yapmak ve KOSGEB 'ten onay almak,

Sonrasında işi kurmak harcanan tüm masrafları faturalandırmak,

Gibi durumlar KOSGEB 'ten kredi ve hibe almak isteyen kişilerin sağlaması gereken şartlardır. Yukarıda belirtilen şartları sağlayan kişiler KOSGEB 'e hibe ve kredi almak için başvuruda bulunabilirler.