Gözler oraya çevrildi! Sigaraya kaç TL zam yapılacak? İşte 2020 yılı zamlı sigara fiyatları iddiası!

Sigaraya kaç TL zam yapılacak? Sorusu yeni yıla girdiğimiz şu günlerde tiryakilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Bu bağlamda yaşanan son dakika gelişmeleri binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. 2020 yılı Ocak ayı güncel sigara fiyat listesini ve sigara fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini merak eden vatandaşlar "Sigara fiyatlarına zam yapılacak mı?" sorusuna yanıt arıyor. İşte güncel fiyat bilgileri. Sigara fiyatlarına zam geleceği sosyal medya çok konuşuldu. Ancak sigara üreticisi firmalardan zam hakkında yapılmış bir açıklama bulunmuyor. İşte 2020 yılı zamlı sigara fiyatları iddiası!

Giriş Tarihi 09 Ocak 2020, 10:35 Güncelleme 09 Ocak 2020, 17:57
Gözler oraya çevrildi! Sigaraya kaç TL zam yapılacak? İşte 2020 yılı zamlı sigara fiyatları iddiası!

İÇİNDEKİLER

2020 Ocak ayının ikinci haftasında sigara fiyatlarına zam geleceği konuşulmaya başlandı. İddialarla birlikte tiryakiler sigaraya zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Aynı zamanda sigara kullanan pek çok kişi sosyal medyada ortaya atılan zam iddiaları sonrasında güncel sigara fiyatlarını öğrenmek istiyor. Bu kapsamda sigara fiyatlarına zam konusunda vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Peki, sigara fiyatlarına zam yapılacak mı? İşte 2020 yılı Ocak ayı güncel sigara fiyat listesi... Yeni yılda sigaraya zam gelip gelmeyeceğine dair bir bilgi bulunmuyor. Sigaraya zam konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Kısa bir süre önce sigara başta olmak üzere tütün mamullerinde düz ve standart paket uygulamasına geçildi.

Zam geleceği iddia edilen sigara markaları için bir sonraki sayfaya geçiniz...

SİGARA FİYATLARINA ZAM YAPILACAK MI?

Sigaraya zam gelecek mi sorusu merak konusu oldu. Sigara fiyatlarına zam geleceği sosyal medya çok konuşuldu. Ancak sigara üreticisi firmalardan zam hakkında yapılmış bir açıklama bulunmuyor.

2020'DE ALKOL VE SİGARA ZAMMI OLACAK MI?

Alkollü içki ve sigaradaki enflasyon oranında vergi artışı bu yılbaşında uygulanmayacak.

Resmi Gazete'de konuya dair yayımlanan kararda;

"MADDE 1- (l) 6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 nci maddesinin (3) numaralı fıkrası hükmü, aynı Kanuna ekli (III) sayılı listenin, (A) cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile (B) cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmaz.

MADDE 2- (1) Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

ZAM GELECEĞİ İDDİA EDİLEN SİGARALAR HANGİLERİ?

Marlboro: 30,00 TL

Murattı: 25,00 TL

Parliament: 32,00 TL

L&M: 23,00 TL

Lark: 24,00 TL

Chesterfield: 23,00 TL

GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

Kent: 15 TL

Kent D-Range: 15 TL

Kent Swicth: 16 TL

Kent N-Range: 18 TL

Rothmans: 14 TL

Viceroy: 14,50 TL

Pall Mall: 14,50 TL

Marlboro Edge: 16 TL

Marlboro: 18 TL

Marlboro Touch: 17 TL

Parliament: 18,50 TL

Muratti: 16 TL

Muratti Blu: 15 TL

Lark: 15 TL

Lark Reserve: 14.50 TL

Chesterfield: 14,50 TL

Chesterfield Mode: 14 TL

Winston Slender: 15 TL

Winston: 16 TL

Camel Slender: 14,5 TL

Camel Rework: 15 TL

Camel: 15 TL

Monte Carlo Slender: 14 TL

Monte Carlo: 14,5 TL

LD: 14 TL

İŞTE ZAM GELECEĞİ İDDİA EDİLEN O LİSTE

İŞTE SİGARAYA ZAM GELECEĞİ İDDİA EDİLEN DİĞER FOTOĞRAF

ARTIK TEK TİP OLACAK

Sigara başta olmak üzere tütün mamullerinde düz ve standart paket uygulaması bugün başlıyor. Eski paketlerin satışı 5 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek. Paketler üzerindeki uyarıcı mesaj ve resimler de yenileri ile değiştirildi.

Bugün başlayacak olan düz ve standart paket uygulamasıyla paketlerin çeşitli renklerinden ve grafik tasarımlarından kaynaklanan çekiciliğinin ve yanıltıcı özelliğinin ortadan kaldırılması, sağlık uyarıları mesajlarının caydırıcı etkisinin artırılması hedefleniyor.

Düzenlemeyle tütün mamulleri paketlerin rengi, 'Pantone 448 C Mat' bitişli tek renk olarak belirlendi. Marka, ayırt edici ibare ve diğer zorunlu bilgilerin yazım şekli, rengi, konumu standart hale getirildi, markanın logosu, simgesi veya sair işaretleri kaldırıldı.

Tek tip ve tek renk olacak paketler üzerindeki birleşik (resimli) sağlık uyarıları alanı yüzde 65'ten yüzde 85'e çıkarıldı, resimli uyarı paketin ön yüzeyi yanı sıra arka yüzeyine de konuldu. 14 yeni birleşik (resimli) sağlık uyarısı belirlendi. Bütün paketlerde yer alacak ibarelerden biri de birleşik (resimli) sağlık uyarıları içerisinde yer alan "ALO 171 Sigara Bırakma Hattı" mesajı olacak.

Düzenlemeyle tütün mamulü çeşidini belirleyen ayırt edici ibare paketlerin ön yüzeyinde yer alacak. Nargilelik tütün mamulü paketlerinin iç ambalajı ile puro ve sigarillo paketlerinin varsa iç ambalajları üzerine marka ve ayırt edici ibare siyah renkle yazılacak. Üretim tarihi ve üretim kodlama bilgileri, siyah zemine beyaz renkte yazılacak.

Yeni paketlerde, yan yüzey alanlarının yüzde 50'sini kaplayan genel uyarı ve bilgi mesajı yer alıyor. Paketlerde, "Sigara içmek öldürür - hemen bırakın" genel uyarısı ile "Tütün dumanı, kansere yol açtığı bilinen 70'ten fazla madde içerir" bilgi mesajı bulunacak.Halihazırda mevcut sigara paketlerinin yan yüzeyinin birinde yüzde 10'unu kaplayan zifir, nikotin ve karbon monoksit bırakım değerlerine ilişkin bilgilendirme kaldırıldı, paketler üzerinde bulunan "18 yaşını doldurmayanlara satılamaz" şeklindeki uyarı, "18 yaşını doldurmayanlara satışının cezası hapistir" şeklinde değiştirildi.