Devletten 100 bin lira hibe! İşte başvuru şartları

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı Uzman Eller projesi kapsamında, kırsalda yaşamayı taahhüt eden, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarına 100 bin lira hibe desteği verileceğini duyurdu. Birçok kişi Uzman Eller projesinin şartlarını araştırmaya devam ediyor.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2019, 09:21 Güncelleme 24 Aralık 2019, 09:36
Devletten 100 bin lira hibe! İşte başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

Uzman Eller projesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı köyüne dönene 100 bin TL hibe veriyor. Bu bağlamda köylerine dönmek isteyen vatandaşlar başvuru koşullarını merak ediyor. Projeye göre, kırsalda yaşamayı taahhüt edenler, tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında eğitim veren meslek yüksekokulu veya üniversite mezunlarına 100 bin lira hibe desteği verilecek.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

UZMAN ELLER PROJESİNİN ŞARTLARI NELERDİR?

Proje kapsamında;
Gençler kırsala yönlendirilirken, onların ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlar konusunda adımlar da atılacak. Kırsalda riskli tek bir kerpiç ev kalmayacak.
Köylerin hemen yanı başında güvenli konutlar inşa edilecek.
Tarım Bakanlığı 48 bin genç çiftçiye, büyükbaş ve küçükbaş projeleri için 1,1 milyar, arıcılık ve kanatlı projeleri için 182 milyon lira, bitkisel üretim projeleri için ise 134 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 433 milyon lira hibe desteği verdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, arazi dağıtım projeleri kapsamında bugüne kadar 16 bin 151 çiftçi ailesine hazine arazisi dağıtıldığını bildirdi. Hâlen Konya, Karaman, Aksaray, Mersin, Şanlıurfa, Eskişehir ve Edirne'de 28 köy ve mahallede, 253 bin 32 dekar arazi için dağıtım çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Pakdemirli, şunları kaydetti: Dağıtılan topraklar bölünemez ve kamu yararı hariç tarımsal üretim dışında kullanılamaz. Bu araziler başkalarına devredilemez.

GENÇLERE 1,4 MİLYAR LİRA

Gençler kırsala yönlendirilirken, onların ihtiyaçlarını karşılayacak imkanlar konusunda adımlar da atılacak. Kırsalda riskli tek bir kerpiç ev kalmayacak. Köylerin hemen yanı başında güvenli konutlar inşa edilecek. Tarım Bakanlığı 48 bin genç çiftçiye, büyükbaş ve küçükbaş projeleri için 1,1 milyar, arıcılık ve kanatlı projeleri için 182 milyon lira, bitkisel üretim projeleri için ise 134 milyon lira olmak üzere toplam 1 milyar 433 milyon lira hibe desteği verdi..