Dolar gün sonunda düşüşe geçti! 10 Aralık canlı dolar ve euro alış satış fiyatı ne kadar oldu?

10 Aralık Salı günü dolar ve eurodaki son durum, günün en çok sorgulatılanları arasında en üst kısımlarda yerini aldı. Dünkü kapanışta 5.80 bandında kapanan dolar kuru yeni güne aynı seviyelerde başladı. Gün sonunda ise doların düşüşe geçtiği görülüyor. Dolar ve euroda inişli ve çıkışlı seyir devam ederken TCMB'nin 12 Aralık'taki yılın son faiz kararı bekleniyor. Peki, 10 Aralık canlı dolar ve euro alış satış fiyatı ne kadar oldu? İşte piyasalarda güncel durum...

Giriş Tarihi 10 Aralık 2019, 17:41 Güncelleme 10 Aralık 2019, 17:41
Dolar gün sonunda düşüşe geçti! 10 Aralık canlı dolar ve euro alış satış fiyatı ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

Piyasalarda gelişmeleri yakından takip edenler haftanın ikinci işlem gününde dolar ve euronun ne kadar olduğunu araştırıyor. Dün Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamıştı. Dün 5.80'in üzerini test eden dolar/TL, bu sabah 5,8087 seviyesinde işlem gördü. Piyasalarda TCMB'nin 12 Aralık'taki yılın son faiz kararı bu kapsamda merakla bekleniyor. İşte 10 Aralık canlı dolar ve euro alış satış fiyatı...

DOLAR VE EURO NE KADAR OLDU?

Dün analistlerin direnç olarak takip ettiği 5,80'i aşan ve 5,8172'ye kadar yükselen dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,6 değer kazancıyla 5,8097'den tamamladı.

Dolar/TL, artışını üst üste altıncı işlem gününe taşıyarak 5,8185 ile yaklaşık 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Avro/dolar paritesi yatay seyirle 1,1065 seviyesinde, dolar endeksi bugün sınırlı düşüşle 97,6 seviyesinde yer aldı.

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRMELERİ

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında İngiltere'de sanayi üretimi ve dış ticaret dengesi, Almanya'da ZEW endekslerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar/TL'de 5,76'nın destek, 5,85'in direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Analistler, bu hafta hem yurt içinde hem de yurt dışında merkez bankalarının faiz kararlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası beklenti anketinin, Almanya'da dış ticaret dengesi ile Avro Bölgesinde yatırımcı güven endeksi verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 5,76'nın destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5,80'in direnç olarak izleneceğini dile getirdi.