1 milyar dolarlık buluşma!

1 milyar dolarlık iş hacmi hedefiyle düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Hazine Bakan Yardımcısı Nebati, ‘yüzde 5 büyüme’ mesajı verirken, Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay da ‘Yeni dünya düzeni Türkiye için çok büyük fırsatlar sunuyor’ açıklaması yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2019 Güncelleme 06 Aralık 2019, 07:55
1 milyar dolarlık buluşma!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Girişimci ve İş Adamları Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Cool Reklam işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Ekonomi Zirvesi, dün 10 ülkeden 500 iş insanının katılımıyla gerçekleştirildi. 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefiyle Çırağan Sarayı'nda düzenlenen zirvenin açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, uluslararası kuruluşların Türkiye'nin 2020'ye ilişkin büyüme beklentisinin yüzde 3 olduğunu belirterek, "Ancak bizim hedefimiz yüzde 5. Uluslararası kuruluşların birçoğunun da önümüzdeki yıl büyüme rakamlarını tekrar düzenleyeceğine dair inancım çok yüksek" dedi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay da Türkiye'nin ekonomik açıdan çok büyük potansiyel taşıdığını belirtti. Türkiye'nin önünde duran avantajlardan bahseden Turagay, "Yeni dünya düzeni dünya için tehdit oluşturuyor olabilir ancak Türkiye için çok büyük fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları çok rahatlıkla değerlendirebilecek potansiyele ve güce sahibiz" diye konuştu.



ÇÖZÜM YENİLENEBİLİR ENERJİ
Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu, zirvedeki konuşmasında, "İklim değişikliğiyle ilgili mücadelede en güçlü ve kısa vadeli yönetilebilir çözümün yenilenebilir enerjiye geçmek ve bu üretimi artırmak olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de bu alanda son dönemde yapılan çalışmalar umut verici ve çok önemlidir" dedi.



HER YERE AYAK BASIYORUZ
TİM Başkanı İsmail Gülle, küresel ticareti etkileyen olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin 10 ayda ihracatta yüzde 2.6'lık artış yakaladığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Büyümede, üretimde, ihracatta yakaladığımız başarıyı, hizmetlerde de sürdürüyoruz. 223 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiriyor, her yere ayak basıyoruz."



MEDYA KONUŞULDU
İstanbul Ekonomi Zirvesi kapsamında yapılan Yeni Dünya Düzeninde Medya konulu panelde ekonomi gazeteciliği ve sosyal medya konuşuldu. Moderatörlüğünü Takvim Ekonomi Müdürü Faruk Erdem'in yaptığı panele; Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, Daily Sabah Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Altay, EGD Başkanı Celal Toprak, Prof. Elif Hobikoğlu ve yapımcı Fatih Aksoy katıldı.