Kasım ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2019 Kasım enflasyon beklentisi netleşti mi?

Aralık ayının ilk günlerinde "enflasyon oranı" hakkındaki araştırmalarda arama motorlarında artış yaşandığı görülüyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyurulacak rakamlar için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Özellikle şu sıralar "Kasım ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı merak edilmeye başlandı. Peki, 2019 Kasım ayı enflasyon beklentisi netleşti mi? İşte enflasyon oranı hakkında son bilgiler...

Giriş Tarihi 02 Aralık 2019, 15:53 Güncelleme 02 Aralık 2019, 18:08
Kasım ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 2019 Kasım enflasyon beklentisi netleşti mi?

İÇİNDEKİLER

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan enflasyon oranları için geri sayım başladı. Ekonomi alanında pek çok konuda belirleyici olacak olan enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından her ay düzenli olarak açıklanıyor. Aralık ayına gelmemizle birlikte "Kasım ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?" sorusu merak konusu oldu. İşte Kasım ayı enflasyon beklentisi

KASIM AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Kasım ayının enflasyon oranları 3 Aralık Salı günü açıklanacaktır.

KASIM AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE), yüzde 0,75 artmasını bekliyor. AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Aralık Salı günü açıklanacak kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi,14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomislerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,75 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 0,24, en yüksek yüzde 0,96 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin 2019 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması ise yüzde 11,99 olarak belirlendi. Yıl sonu enflasyon beklentilerinin en düşüğü yüzde 10,70, en yükseği yüzde 12,52 oldu.

Ekonomistlerin kasım ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,75) göre, bir önceki ay yüzde 8,55 olan yıllık enflasyonun yüzde 10,97'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Enflasyon ekimde bir önceki aya göre yüzde 2 artış göstermişti.